„Žalgiris“ ispanų akimis: vilkas ėriuko kailyje, kuris nebeklaidina

„Lietuvos komanda sugrįžta į Eurolygos finalo ketvertą po 19 metų. 1999-aisiais Kauno „Žalgiris“ jame žaidė pirmą kartą... ir laimėjo. O didžiausiam šio sezono Europos krepšinio atradimui vadovauja Šarūnas Jasikevičius – žmogus, į Eurolygos krepšinį kaip treneris atkeliavęs ilgam, labai ilgam“, – prieš artėjantį Eurolygos finalo ketvertą „Žalgirio“ komandą pristato vienas didžiausių Ispanijos sporto portalų AS.

Artūras Milaknis© DELFI / Domantas Pipas

2017-2018 m. Eurolygos sezono atomazga artėja. Jau penktadienį, gegužės 18 d., Serbijos sostinėje Belgrade įvyks turnyro pusfinalio rungtynės – „Žalgiris“ susirems su nugalėtojo titulą ginančiu Stambulo „Fenerbahče“ klubu, o Maskvos CSKA stos į mušį su Madrido „Real“.

Nors lažybų tarpininkų „Žalgiris“ yra laikomas Finalo ketverto autsaideriu, užsienio krepšinio analitikai rekomenduoja neapsigauti – tiek sirgaliams, tiek būsimiems žalgiriečių varžovams.

„Revoliucija atkeliauja į Belgradą. Neturintis ką prarasti, kaip žaidė ir visą sezoną: „Žalgiris“ – tai vilkas ėriuko kailyje, kuris nebeklaidina nieko. Ir turnyro čempionas „Fenerbahče“ klubas pusfinalio akistatai turi rengtis itin kruopščiai ir atsakingai“, – prieš artėjantį finalo ketvertą „Žalgirį“ apibūdina AS portalas.

AS žurnalistas Juanma Rubio pirštu beda į įvykius turnyro ketvirtfinalyje, kai „Žalgirį“ nepakankamai įvertino Pirėjo „Olympiakos“ kariauna.

„Koks pavojingas yra „Žalgiris“, turkams gali patvirtinti „Olympiakos“ klubas, likęs už Finalo ketverto borto, nors turėjo namų aikštės pranašumą. Alkanas „Žalgiris“, pasižymintis išskirtine vidine komandos chemija, demonstravo modernų, agresyvų ir akiai patrauklų krepšinį, o visam šiam procesui diriguoja vienas iš perspektyviausių Europos trenerių Š. Jasikevičius“, – vardija ispanas.

Šarūnas Jasikevičius© DELFI / Domantas Pipas

AS pažymi, kad „Žalgiris“ yra taikliausiai turnyre tritaškius metanti komanda (42 proc.), o Š. Jasikevičiui patinka, kai iš toliau atakuoja ne tik komandos gynėjai, bet ir sunkieji krašto puolėjai.

„Komanda yra valinga, turinti išskirtinių snaiperių ir puikiai klausanti nurodymų. Aikštėje komandos žaidimo vadžias savose rankose laiko kanadietis Kevinas Pangosas, emocinis lyderis yra Paulius Jankūnas.

Kartu su jais – Micičius, Toupane'as, White'as, Udrihas, Ulanovas, Daviesas, Kavaliauskas... Jie jau pademonstravo, kad šio sezono „Žalgiris“ gali nugalėti bet ką. Nors komanda į Belgradą atvyksta įgijusi žiniasklaidos prilipdytą „Pelenės“ pravardę, tačiau su gerai paruoštais kovai žygio batais ir neturėjimu ką prarasti. Atsargiai, Fenerbahče!“, – ispėja ispanų portalas.

K. Pangosas ©EuroLeague

Anot AS, tikra „Žalgirio“ žvaigžde šį sezoną tapo po 12,7 taško pelnantis, 47 proc. tritaškių pataikantis ir po 6 rezultatyvius perdavimus atliekantis K. Pangosas. „Kanadietis gynėjas gerai įsiklausė į Jasikevičiaus keliamus reikalavimus, įgijo stigusio pasitikėjimo savimi ir tapo sprogstama jėga aikštėje. Kartu su Brandonu Daviesu ir P. Jankūnu jis sudaro smogiamąjį „Žalgirio“ trejetą“, – išskiria AS. 

Krepsinis.lt

Eurolyga Eurolygosfinaloketvertas Kauno„Žalgiris“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92