Savivaldybės dėmesys sportui – skatins net dvylika iniciatyvų ir aktyvų bendravimą

Palangos miesto savivaldybės administracija jau įvertino geriausias sportines iniciatyvas. Kūno kultūros ir sporto projektų rėmimo konkurso „Su sportine veikla susijusių iniciatyvų skatinimas ir sporto renginių organizavimas“ projektų finansavimas šiemet leis įgyvendinti net 12 sportinių iniciatyvų.

Jojimo klubas „Zigmo žirgai“ rengs konkūrų varžybas. „V.P. nuotr.“

Skirta per 14 tūkst. eurų

Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Nijolės Vargonienės, pagrindinis konkurso tikslas – finansiškai paremti sporto klubų vykdomą veiklą. Konkurso esmė – suteikti sporto klubams galimybę plėtoti sportinį meistriškumą, į veiklas įtraukti skirtingo amžiaus žmones, organizuoti sporto renginius visiems Savivaldybės gyventojams ir profesionalaus sporto varžybas projekto dalyviams.

Lėšos sporto projektams finansuoti yra skiriamos kiekvienais metais tvirtinant Savivaldybės biudžetą. Šiemet Palangos miesto sporto klubams skirta 14500 eurų. Konkursui pateikta 14 projektų, iš jų atrinkta 12. Teikiant paraišką buvo būtina atidžiai skaityti Palangos miesto savivaldybės kūno kultūros ir sporto projektų finansavimo tvarkos aprašą, kruopščiai surinkti visus reikiamus dokumentus. Pasak Švietimo skyriaus specialistų, Savivaldybė remia ir skatina visas iniciatyvas, tačiau šiame konkurse buvo atmestos tik dvi paraiškos. Paraiška nebuvo svarstoma, jei nebuvo pateikti visi privalomi dokumentai.

Motyvacija garsinti miestą

Mieste netrūks sportinių veiklų ir iniciatyvų: ledo ritulio, šachmatų, konkūrinio jojimo varžybų, ekstremalaus sporto, teniso, sambo, bokso, karatė. Be abejo, bus propaguojamos ir tradicinės sporto šakos – futbolas bei krepšinis. Sveika gyvensena, aktyvus laisvalaikis ir sportas yra tos veiklos, kurios puošia mūsų miestą, prisideda prie visuomenės sveikatos gerinimo, tuo pačiu suteikia visuomenei puikų reginį, o jauniesiems sportininkams – stimulą išbandyti savo jėgas varžybose ir sportiniuose renginiuose. Sportas ne tik gražina sportuojančio žmogaus kūną, geriną sveikatą, bet kartu ir suteikia puikių emocijų, galimybę atsikratyti streso, slogių minčių, o jaunųjų sportininkų pergalės – motyvuoja dar labiau stengtis, siekti dar geresnių rezultatų ne tik savo mieste, bet ir tarptautiniu mastu, o tuo pačiu ir garsinti savo miesto vardą.

Renginiai ir gyventojams

„Pastebėta, kad vis daugiau projektų skirta sportinio laisvalaikio užimtumui, planuojami renginiai, kuriuose galėtų dalyvauti ne tik sporto klubo nariai, bet ir miesto gyventojai. Pavyzdžiui, projektas „Žmonės sportuoja“ skirtas miesto gyventojų fizinės kultūros veiklai skatinti“, – akcentavo N. Vargonienė.

Ji minėjo, jog gražios sportinių renginių rėmimo tradicijos susiformavo prieš devyniolika metų. Savivaldybės biudžete kasmet buvo numatomos lėšos reprezentacinėms miesto sporto komandoms dalyvauti respublikinėse ir Klaipėdos apskrities varžybose, mieste vyksiančioms sporto varžyboms organizuoti.

Kurorte, pasak N. Vargonienės, susidomėjimas sportu yra tikrai nemažas – gražių rezultatų ir svarių apdovanojimų pelno Palangos sporto mokyklos jaunieji sportininkai bei privačiuose sporto klubuose sportuojantys palangiškiai. Jie grįžta iš šalies ir tarptautinių turnyrų su medaliais, apdovanojimais, taurėmis.

Pagyvės nauja šachmatų erdvė

Palangos miesto savivaldybė finansuos šiuos projektus: sporto klubas „Riteris“ propaguos ledo ritulį Palangos mieste, labai gražią iniciatyvą įgyvendins Palangos šachmatų mėgėjų klubas, kuris ketina įrengti šachmatų erdvę skulptūrų parke bei atnaujinti gigantinius šachmatus. Be to, šalia jų bus įrengti du stacionarūs šachmatų stalai iš akmens, kur visuomenė galės gerai praleisti laiką žaidžiant stalo žaidimus.

Sporto klubas „Riteris“ nuotr.

Palangos miesto krepšinio klubo „Lokiai“ atstovai Palangos vardą ketina garsinti Lietuvos veteranų krepšinio čempionate. Jame Palangos garbę reikės ginti varžantis su visos Lietuvos komandomis, o krepšinio entuziastams atsivers puiki proga iš mažytės sporto salės pereiti į didesnę.

Pakalbintas Palangos miesto krepšinio klubo „Lokiai“ narys Egidijus Kukta pasakojo, kad šiame čempionate varžosi ir buvę profesionalūs krepšininkai, o klubas veikia daugiau nei 20 metų. Per tą laiką rungtasi ir mėgėjų, ir profesionalų lygose.

„Svarbiausia, kad nereikėtų sėdėti ant sofos su televizoriaus pultu“, – sakė Palangos miesto krepšinio klubo „Lokiai“ atstovas E. Kukta. „V.P. nuotr.“

„Praėjusiais metais palangiškiams pavyko pasiekti neblogų rezultatų, tarp aštuonių komandų užimta penktoji vieta. Šiemet norėtųsi pagerinti pasiekimus. Tačiau ne rezultatas esmė – mums svarbiausia, kad ir vyresnio amžiaus žmonės nenustotų sportavę, kad jie taip pat turėtų galimybę varžytis už savo komandą, už savo miestą, nereikėtų sėdėti ant sofos su televizoriaus pulteliu rankose“, – sakė E. Kukta.

Įvairios sportinės veiklos lauke

Asociacija „Palangos miesto lengvosios atletikos klubas“ su projektu „Žmonės sportuoja“ propaguos sveiką gyvenseną, sportines veiklas lauke. Vyks grupinės treniruotės, suvažiuos gausybė trenerių iš visos Lietuvos, taip pat sportinius užsiėmimus rengs ir palangiškiai.

Joga, pilatesas, funkcinės treniruotės, dziudo pradmenys atvirose erdvėse džiugins ir poilsiautojus, ir svečius.

Akį trauks Palangos konkūrų varžybos, kurias organizuos jojimo sporto klubas „Zigmo žirgai“. „Esame labai dėkingi Palangos miesto savivaldybei, kuri remia, nepalieka nuošaly ir žirgų sporto. Be abejo, dalinis finansavimas visų varžybų kaštų nepadengs, ieškome rėmėjų ir patys savarankiškai, bet Savivaldybės indėlis yra svari parama“, – sakė žirgyno vadovas Tadas Šeškus.

Treneris Marselis Balasanovas džiugins futbolo sporto mėgėjus. „V.P. nuotr.“

Jaunuosius futbolininkus treniruos Marselis Balasanovas, o jauniesiems tenisininkams įdomių užsiėmimų siūlys Palangos teniso mokykla bei Palangos teniso klubas. Pastarieji sieks miestą populiarinti pasaulio mastu, organizuoti tarptautinius, respublikinius ir mūsų miesto turnyrus, o teniso bei aktyvaus ir sveiko gyvenimo būdo propagavimas padės sukurti gražias klubines tradicijas.

Į miesto sportinį kontekstą aktyviai įsilies ir VšĮ „Palangos sambo akademija“, sporto klubas „Gintarinis ringas“ bei Palangos kiokušin karate klubas „Schodan“.

Palangos m. savivaldybės inf.

Palangossavivaldybė Sportas parama rėmimas sportorenginiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936