Vasariški orai vilioja į Palangą: verslininkai džiaugiasi ankstyva sezono pradžia

„Pradžia labai gera, geri ir lūkesčiai“, – sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė, besidžiaugdama vasariškais orais, kurie į pajūrį ėmė vilioti jūros, kopų ir saulės išsiilgusius poilsiautojus. Pastebima, jog į pajūrį šiomis dienomis atvyksta daugiau poilsiautojų, ypač tų, kurie yra sukaupę laisvadienių ir turi galimybę juos panaudoti. Trumpam atokvėpiui, teigia verslininkai, gegužė yra tiesiog tobulas metas – kurorte ramu, o nakvynės kainos neretai yra net perpus mažesnės nei liepą.

A.Dovsevičiaus nuot.

Į pajūrį atėjusi ankstyva vasara džiugina verslo atstovus. Pasak I.Valaitienės, verslas tikrai pajautė saulės spindulių teikiamą naudą, balandžio ir įsibėgėjančios gegužės rezultatai džiugina viešbučių ir restoranų savininkus.

„Pajuto verslas, balandžio rezultatais patenkinti tiek viešbučiai, tiek restoranai. Gegužę buvo išpuolęs ilgasis savaitgalis, tai pasijuto maksimaliai, viešbučiuose buvo didelis užimtumas. Matyti, kad svečiai pasiilgę saulės, laisvadienių. Geri orai kol kas tęsiasi ir gegužės mėnesį, užimtumas tai įrodo. Darbo dienomis ne visi turi galimybę atvykti, tačiau irgi pastebime didesnį užimtumą, o savaitgaliais reali siekiamybė yra 90–100 proc. užimtumo“, – kalbėjo I.Valaitienė.

Gegužė – šiltos ramybės mėnuo

Moters teigimu, gegužė itin palankus metas atostogoms kurorte, čia ypač jaukiai laiką gali praleisti tie, kurie burnoja dėl piko metu įsivyraujančių srautų, triukšmo ir nežmoniškų kainų. „Daugybę metų bandėme pasakyti, kad kviečiame, kas mėgsta ramybę, burnoja ant Palangos kainų, atvykti gegužę, jei geras oras, ir rugsėjis puikus metas pailsėti mažesnėmis kainomis. Drįsčiau sakyti, kad yra iki 50 proc. pigiau nei liepą ar rugpjūtį, priklausomai, kokį viešbutį pasirinks ar privatų sektorių.

Smagu, jog yra labai daug renginių, kurie prasidėjo nuo praėjusio, gintarinio savaitgalio, ir tęsiasi pučiamųjų orkestrų čempionatu šį savaitgalį. Renginių kalendorius yra pilnas. Palangos turizmo informacijos puslapyje galima peržiūrėti jų kalendorių, paplanuoti savaitgalį, atostogėles, pagal tai, kas domina – spektaklis, koncertas, kuriame galbūt norite apsilankyti“, – 15min sakė I.Valaitienė.

Moteris džiaugėsi, jog Palangą pamėgo šeimos. Sakoma, jog gegužę čia mėgsta atostogauti su vaikais atvykę tėvai ar seneliai.

I.Valaitienė tikino, jog Palanga jau gali būti vadinama šeimos kurortu, mat čia tikrai yra veiklų vaikams – gausu laipynių, yra žaidimų parkas, pasakų bei batutų parkai, šio sezono naujiena – iliuzijų namas.

I.Valaitienė viliasi, jog gera sezono pradžia – pusė darbo.

„Labai tikime tuo ir džiaugiamės. Gali būti, kad liepa, rugpjūtis gali sugadinti visą lūkestį, yra buvę vasarų, kad pliaupia lietus, rezervacijos trumpinamos, anuliuojamos, poilsiautojai pikti. Tikėkimės, kad to nebus. Pradžia labai gera, geri lūkesčiai“, – optimistiškai į sezono pradžią žvelgia vadovė.

Sėkminga ankstyvo sezono pradžia

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė pastebi, jog Palangoje žmonių pagausėjimas juntamas jau trečia savaitė. „Labai džiaugiamės, nes tikimės, kad aktyvusis sezonas prasidės anksčiau ir baigsis vėliau. Aišku, galime pasidžiaugti ir Palangoje yra platesnis spektras paslaugų, sveikatinimo paslaugų, gydymo programos, kurios pritraukia didesnius turistų srautus ir ne sezono laikotarpiu.

Pagyvėjimą jaučia daugelis viešbučių. Apgyvendinimo sektoriaus atstovai džiaugiasi, kad senokai toks balandis bebuvo. Balandžio mėnuo parodė didesnius turistų srautus – ir vienadienių lankytojų, ir svečių. Jaučiamas pagyvėjimas ir apgyvendinimo sektoriuje, kai užsakoma ne tik savaitgaliui, o ir darbo dienomis“, – sakė R.Kmitienė.

Atvyksta viliojami oro

Viešbučio „Palangos vėtra“ direktorė Audra Vainoraitė 15min taip pat teigė, jog geri orai šiemet anksčiau pradžiugino verslininkus.

„Kai tik pradėjo prognozuoti gerus orus, atėjęs į darbą stebi, žiūrėk, buvo dešimt kambarių užimtų, o jau matai gerokai daugiau rezervuotų. Užimtumo lentelė pildosi. Geri orai nulemia sprendimą atvažiuoti prie jūros, išnaudoti laisvadienius.

Prieš mėnesį juk niekas net negalvojo, kad atšils ir bus toks nuostabus oras, o dabar kas į komandiruotę važiuoja, ar įmonių vadovai, kurie gali pasiderinti laisvadienius, laisvai samdomi darbuotojai pasinaudoja proga, nes tie orai – nežinai, kaip bus, – šypteli moteris.

Artimiausi savaitgaliai yra kupini renginių, Klaipėdoje – Laivų paradas, Palangos sezono atidarymas, matau, kad likę keli kambariukai, tad dar aktyviau rezervuojasi“, – sakė A.Vainoraitė.

Vadovės teigimu, šiomis šiltomis dienomis pasitaiko klientų, kurie į pajūrį sumano atvykti kone tą pačią akimirką ir užsuka ieškodami vietos nakvynei be išankstinių rezervacijų.

„Tikrai, kiekvienas Palangos viešbutis turi kažkiek laisvų vietų. Prieš mėnesį juk niekas net negalvojo, kad atšils ir bus toks nuostabus oras, o dabar kas į komandiruotę važiuoja, ar įmonių vadovai, kurie gali pasiderinti laisvadienius, laisvai samdomi darbuotojai pasinaudoja proga, nes tie orai – nežinai, kaip bus. Jei šiandien geras oras, griebk jį, nes nežinosi, kaip bus poryt“, – šypteli moteris.

Restoranų savininkai džiaugiasi ir pagausėjusiais vienadieniais lankytojais iš Kretingos, Telšių ir tolimesnių miestų, kurie į Palangą plūsteli savaitgaliais tiesiog apsilankyti prie jūros, išgerti puodelį kavos ir praleidę pusdienį nakvynei grįžta namo.

www.15min.lt

Palanga Turizmas Vasariškiorai Poilsiautojai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936