Istorinis įvykis: į Palangos miestą atkeliauja aukščiausio lygio šalies futbolas

Praėjusių metų sezone FK „Palanga“ rungtyniaudama LFF I lygoje iškovojo teisę varžytis aukščiausioje šalies futbolo A lygoje. Šiemet „Palanga“ startavo stipriausiame šalies čempionate, bet dat neturėjo galimybės žaisti savo tikruosiuose namuose – Palangos miesto stadione.

RealMoments nuotr.

Iki šiol visos palangiškių namų rungtynės vyko Klaipėdos dirbtinės dangos stadione, tačiau gegužę Palangos klubas sugrįžta į savo namų stadioną Palangoje. Per gegužės mėnesį „Palanga“ sužais net penkias rungtynes, o keturios iš jų bus žaidžiamos Palangoje.

Įdomu tai, kad paskutinį kartą FK „Palanga“ oficialias rungtynes Palangos miesto stadione sužaidė 2017-10-21 dieną su FK „Trakai B“ komanda, kuriose iškovojo pergalę 3:1. Šios rungtynės lėmė, kad palangiškiai šiemet rungtyniauja A lygoje. Šiandien (gegužės 2 d. 18:00 val.) „Palanga“ grįžta ten, kur užbaigė fantastinį ir auksinį savo sezoną pernai, o šiandienos varžovai bus tas pats klubas – FK „Trakai“.

Palangiškiai debiutiniame A lygos sezone su „Trakų“ ekipa jau buvo susitikę 2 kartus. Pirmajame susitikime Klaipėdoje rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1, o sekančiose rungtynėse Vilniuje pergale 3:1 džiaugėsi Trakų miesto atstovai.

Kaip bebūtų, iki šiol FK „Palanga“ nuo 2015 metų perrašinėja Palangos miesto futbolo istoriją, o klubo augimo ir komandos žaidimo kreivė kasmet kyla tik aukštyn. Šiandien palangiškiai grįžta ten, kur per visus metus žiūrovai matė didžiąją dalį Palangos komandos sėkmės. Istorija šiandien vėl grįžta ten, kur ir prasidėjo – į Palangos miesto stadioną. Pirmą kartą per miesto futbolo gyvavimo laikotarpį į stadioną atkeliauja aukščiausio lygio šalies futbolo kovos, kurių centre atsiduria futbolo klubas „Palanga“.

Kviečiame visus Palangos miesto gyventojus ir miesto svečius atvykti į Palangos miesto stadioną (sporto g. 3) ir palaikyti savo komandą bei tapti dar vieno istorijos įrašo dalimi. Kurkime istoriją visi kartu, nes kartu mes galime daugiau!

Rungtynių pradžia gegužės 2 d., 18:00 val.

Šaltinis: fkpalanga.lt

FKpalanga Futbolas FKtrakai Alyga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929