Palangiškis dziudo treneris Erikas Cchovrebovas – ant aukso pakylos

Dana Lukauskienė

Praėjusį šeštadienį Elektrėnų savivaldybės Sporto centro salėje vyko Lietuvos universitetų studentų dziudo čempionatas. Palangiškis dziudo treneris Erikas Cchovrebovas atstovavo Lietuvos sporto universiteto (Kaunas) komandai ir rungėsi 73 kg svorio kategorijoje. Po ilgos pertraukos į aktyvią sportinę veiklą grįžęs E. Cchobrebovas vėl stojosi ant aukso pakylos.

Lietuvos universitetų studentų dziudo čempionate neaplenkiamas E. Cchovrebovas. Asmeninio archyvo nuotr.

Šypsojosi sėkmė

Ilgametis Lietuvos dziudo čempionas, buvęs Nacionalinės rinktinės narys, pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis Erikas Cchovrebovas po ilgos pertraukos į aktyvią sportinę veiklą įsilieja su pergale. Lietuvos sporto universitete studijuojantis dziudo profesionalas puikiai gina šios mokymo įstaigos garbę, garsina Palangos vardą. Lietuvos universitetų studentų dziudo čempionate iškovota pirmoji vieta ir parvežtas aukso medalis. Pasak sportininko, šiame čempionate jis dalyvaująs ko ne kasmet: 2015-aisiais, 2016-aisiais. Tačiau pernai jam teko stabdyti aktyvią sportinę veiklą dėl traumos, tačiau šiemet, po metų pertraukos, jaunam sportininkui čempionate vėl šypsojosi sėkmė.

Stipriausia pusė – kova parteryje

„Kiek gi galima ilsėtis, labai buvau pasiilgęs rimtos kovos. Šis čempionatas suteikė galimybę vėl išsitraukti savo kimono ir pasitikrinti, ar nuolatinės treniruotės davė rezultatų. Kiekvienas čempionatas – tai iššūkis, priešininkų nuvertinti nesinori. Tenka pakovoti ir su gerai pažįstamais sportininkais, kaip antai šiame čempionate rungiausi su Mantu Muckumi bei Gajumi Brazioniu, per varžybas sutinkama ir naujų veidų. Lietuvos čempionatai yra mielesni nei užsienio. Net ir labai aukštų pasiekimų pasiekę vietos sportininkai tarptautiniuose čempionatuose gali pasijaust lyg pradžiamoksliai. Varžytis Lietuvoje yra gerokai lengviau, susirenka didesnis palaikymo būrys, sėkmę neša ir savo šalies sienos“, – sakė E. Cchovrebovas. Pasak trenerio, jam sėkmingos buvo visos čempionato kovos, o stipriausia jo pusė – kova parteryje.

Kiekvienas įvertinimas brangus

Visi čempionato prizininkai. „Tenka pakovoti ir su gerai pažįstamais sportininkais, per varžybas sutinkama ir naujų veidų“, – sakė aukso medalį iškovojęs sportininkas E. Cchovrebovas ( antrasis iš dešinės). Asmeninio archyvo nuotr.

Pasiteiravus, ką jam reiškia ši pergalė, E. Cchovrebovas neslėpė: „ Atvirai pasakysiu: nesitikėjau būti pirmas. Apsisprendus visą gyvenimą atiduoti sportui, kiekvienas įvertinimas labai brangus. Tai dar vienas įrašas į tavo sportinės veiklos istoriją. Dabar visas pastangas dedu į vaikų treniravimą, rašau baigiamąjį darbą taip pat sportine tematika. Mano siekis – sustiprinti kurorto dziudo klubą, užauginti jaunus, perspektyvius sportininkus“, – sakė treneris. Jis dėkojo savo komandos nariams Žydrūnui Drazdui ir Algirdui Rasimui už pagalbą, palaikymą, pavadavimą dirbant su jaunaisiais dziudo entuziastais, jo treniruojamais vaikais.

Dėmesys šiai sporto šakai būtinas

Stipriausia pusė – kova parteryje. Asmeninio archyvo nuotr.

„Tiek savo asmeniniais, tiek savo ugdytinių pasiekimais, norėčiau įrodyti dziudo sporto svarbą, kad šia kovos meno šaka domėtųsi kuo daugiau žmonių. Taip pat, kad būtų skiriamas pakankamas valstybės ir Savivaldybės dėmesys šiai olimpinei sporto šakai. Manau, kad ji turėtų būti įtraukta į sporto centrųtreniruojamų sporto šakų tvarkaraštį, ko šiuo metu nėra. Treniruojamės nelabai erdvioje sporto salėje, trūksta vietos kritimams, šuoliams. Atšilus orams, pradėsim treniruočių ciklą lauke“, – sakė E. Cchovrebovas.

Palangiškis dziudo treneris ErikasCchovrebovas medalis auksas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92