Mažieji girkališkiai eilėmis ir šokiais sveikino mamas

Ketvirtadienį Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinės mokyklos Girkalių pradinio ugdymo skyriaus mažieji moksleiviai su artėjančia Motinos diena sveikino savo mamas. Į mažos, bet jaukios mokyklos pradinio ugdymo skyrių rinkosi ugdytinių tėveliai, o vaikai su dideliu jauduliu kartojo savo mamoms išmoktas eiles.

Mamos skambėjo mažųjų girkališkių sveikinimo žodžiai. „V.P.“ nuotr.

Sveikinimai, dainelės ir juokas

Šiai išskirtinei mamyčių šventei buvo rengiamasi ilgai ir kruopščiai. Su mokytojos Aldonos Jankauskienės pagalba moksleiviai puošė salę, kūrė dekoracijas, mokėsi tarti gražiausius žodžius savo mamai. Jaunieji girkališkiai sveikino visas mamas su artėjančia Motinos diena ir linkėjo joms skleisti aplinkui save šilumą, meilę ir gėrį. O mamos klausėsi savo vaikų tariamų gerų žodžių, ne vienai jų riedėjo skruostu ašara. „Tegul mūsų sveikinimai, dainelės, šokiai, šypsenos, juokas bus pati didžiausia dovana Jums –mielosios“, – tokius žodžius savo mamoms tarė renginio dalyviai.

Pristatė tyrimą

Patys mažiausieji šoko savo mamytėms kiškio, vabalų šokius, dainavo daineles. Vaikai stengėsi išrinkti ir apdovanoti pačias gudriausias mamytes, nes joms buvo menamos mįslės. Netgi pristatė pačių atliktą tyrimą apie savo mamytes. Jo reultatai parodė, kad girkališkės mamos turi be galo daug mėgstamiausių užsiėmimų – vienoms patinka auginti vaikus, kitos noriai tvarko aplinką, augina gėles. Yra mamų, kurios nori vakarais ramiai pabūti, mėgsta tvarkytis namus, gaminti maistą. Vaikai analizavo mamyčių mėgstamiausias gėles, televizijos laidas ir kitus pomėgius. „Dėkoju, kad užauginai mane supdama nuo saulėlydžio iki aušros. Dėkoju, kad rūpinaisi manimi nuo rytinės žvaigždės iki mėnulio patekėjimo. Brangioji mamyte, dėkoju, kad buvau glaudžiama minkštame Tavo glėbyje ilgiausiomis nemigo naktimis“, – sakė trečiokės mergaitės Viktorija ir Auksė.

Kretingalė pagrindinėmokyklaGirkalių Moksleiviai Motinosdiena Mama SveikinimaiMotinosdienosproga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936