„Palanga B“ treneris G. Juška: „Kiekvienose rungtynėse kovosime dėl pergalės

FK „Palanga B“ pirmąjį kartą startavo LFF antrosios lygos Vakarų zonos pirmenybėse. Sezono atidarymo rungtynėse Gvido Juškos treniruojami palangiškiai vyko į Gargždus, kur susitiko su praėjusių metų pirmenybių lyderiais šio miesto komanda „Pramogos-SC“, po atkaklios kovos pergalę rezultatu 4:2 šventė gargždiškiai. Prieš debiutines rungtynes pakalbinome vyriausiąjį trenerį G. Jušką ir pasidomėjome, kokie žaidėjai atstovaus komandai bei kokių tikslų ši ekipa sieks šiemet debiutuodama antrosios lygos sezone.

Gargžduose LFF antrosios lygos Vakarų zonos pirmenybėse debiutavo FK „Palanga B“ komanda. Real moments nuotr.

-Gvidai, kiek laiko treniruojate „Palangos B“ komandos narius? Kada stojote prie komandos vairo ir kaip prasidėjo Jūsų kaip trenerio kelias?

-2015 metais spalio mėnesį pradėjau dirbti Palangos sporto centre ir nuo to laiko treniruoju dabartinės komandos vaikinus, kurie gimę 2001 metais. Tada prasidėjo mano kaip trenerio kelias, o per pustrečių metų vaikinai laimėjo U-16 I lygos, taip pat U-17 I lygos čempionatus, o šiais metais pradėjome kovas ir U-19 I lygos čempionate.

-Ar „Palanga B“ komanda bus vien jaunimo ekipa, ar prie ekipos prisijungs ir labiau patyrusių futbolininkų?

FK „Palanga B“ komanda

-„Palanga B“ komanda bus sudaryta iš gabiausių Sporto centro vaikinų ir Palangos pagrindinės komandos jaunųjų futbolininkų, kurie gauna mažiau žaidybinio laiko pirmojoje komandoje.

-Kokie Jūsų treniruojamos ekipos tikslai debiutuojant šių metų LFF antrosios lygos Vakarų zonos pirmenybėse? Kokius uždavinius keliate komandai?

-Mūsų komandos pagrindinis tikslas, kad žaidėjai gautų kuo daugiau žaidybinės praktikos ir laiko, norime, kad jaunimas pratintųsi prie vyriško futbolo bei siektų prasibrauti ir tapti pagrindinės komandos žaidėjais. Uždaviniai – kiekvienose rungtynėse kovoti dėl pergalės ir kiekvienas parodytų bei tobulintų savo kaip futbolininko sugebėjimus.

-Kokios pagrindinės Jūsų komandos savybės gali padėti sėkmingai žygiuoti šių metų pirmenybėse?

-Debiutiniame sezone šiemet gal ir nusileisime kai kurioms komandoms meistriškumu, bet mūsų žaidėjai tikrai jauni, ambicingi ir kovingi. Todėl tikiuosi, kad tas kiekvieno žaidėjo noras užsirekomenduoti, parodyti save iš gerosios pusės pirmosios komandos treneriams bei vadovams bus pagrindinė motyvacija siekiant aukščiausių tikslų.

„Palanga B“ garbingai priešinosi varžovams

Gargžduose LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybėse debiutavusi FK „Palanga B“ komanda išvykoje garbingai priešinosi, tačiau galiausiai 4:2 nusileido Gargždų „Pramogos-SC“ klubui.

Rungtynes drąsiau ir aktyviau pradėjo praėjusio sezono lyderiai gargždiškiai, jie šioje lygoje turi didesnę patirtį, todėl natūralu, kad savo sąlygas iš pradžių diktavusi Gargždų ekipa 19 minutę   išsiveržė į priekį – 1:0. Pirmajam kėliniui einant į pabaigą „Pramogos-SC“ komanda įmušė ir antrąjį įvartį, taip 39 minutę padvigubindami rezultatą – 2:0.

„Palanga B“ komanda, kurios pagrindas sudarytas iš Palangos sporto centro jaunųjų futbolininkų, nebuvo linkusi nusileisti ir įnirtingai kovojo su varžovais dėl kiekvieno aikštės centimetro bei taip pat grasino varžovų vartams pavojingomis progomis. Visgi 54 minutę Gargždų miesto legenda A. Staponka šeimininkų sirgaliams padovanojo dar vieną įvartį ir rezultatas tapo 3:0.

Kaip bebūtų, jauna, ambicinga ir kovinga „Palanga B“ekipa nebuvo linkusi taip lengvai paleisti rungtynių ir atiduoti lengvų taškų varžovams, todėl 65 minutę Roko Gecevičiaus įvartis sušvelnino rezultatą – 3:1. Vos po penkiolikos minučių dar vieną sėkmingą išpuolį surengę palangiškiai pasižymėjo antrąjį kartą ir šeimininkams paliko minimalią persvarą, kai 80 minutę priešininkų vartus įveikė Gvidas Jonušas – 3:2.

Iki pat paskutiniųjų rungtynių sekundžių kovoję palangiškiai stengėsi išlyginti rezultatą, tačiau pačioje pabaigoje šiek tiek pritrūko jėgų prieš labiau patyrusius varžovus. Galutinį tašką rungtynėse padėjo gargždiškis Aurelijus Staponka, kai per pridėtą teisėjo laiką įmušė antrąjį savo įvartį šiose rungtynėse – 4:2.

Iki pat paskutiniųjų susitikimo sekundžių kovoję palangiškiai stengėsi išlyginti rezultatą

„Palanga B“ vyriausiasis treneris Gvidas Juška pralaimėjimo labai nesureikšmino, priešingai – pasidžiaugė jaunųjų auklėtinių kovingumu: „Nepaisant to, kad pralaimėjome, tačiau šios rungtynės tikrai buvo naudingos mūsų komandos jauniems žaidėjams. Šįsyk nugalėjo labiau patyrusi ir šiai dienai didesnį meistriškumą turinti Gargždų komanda. Noriu padėkoti savo žaidėjams, nes visi stengėsi, kovojo ir atidavė visas jėgas. Taip pat noriu pasveikinti ir „Pramogos-SC“ komandą su pelnyta pergale. Manau, kad žiūrovams rungtynės tikrai turėjo patikti, nes buvo pasiekti net 6 įvarčiai ir aikštėje vyravo atakuojantis futbolas“ – pozityvumo nestokojo treneris.

Nepaisant to, kad pralaimėta, tačiau šios rungtynės tikrai buvo naudingos kurorto komandos jauniesiems žaidėjams

Kitas rungtynes „Palanga B“ žais gegužės 1 d. išvykoje Biržuose su FK „Širvėna“ vienuolike.

Palangos FK inf.

PalangaB Juška futbolas Palangosfutbolas Gargždai Gargždųfutbolas LFFIIlyga Vakarųzona
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936