Automobiliuose rasta augalinės kilmės žalios spalvos medžiagos – galimai marihuanos

Zenonas Rupkus

Pavasaris palangiškius jaunuolius patraukė svaigintis augalinės kilmės psichotropinėmis medžiagomis. Įtarimą sukėlusiuose automobiliuose antradienio pavakary ir prieš vidurnaktį rasta, kaip įtariama, narkotinių medžiagų. Vienas jų stovėjo Smilgių, kitas – Kunigiškių gatvėje, prie tvenkinio.

Palangoje sulaikyti du automobiliai, kuriuose rasti plastikiniai maišeliai su augalinės kilmės žalios spalvos medžiaga – įtariama, jog tai marihuana. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Įtartinas automobilis Smilgių gatvėje

Antradienį apie 16.10 val. Palangoje, Smilgų g., patruliuojantys pareigūnai greta garažų pastebėjo įtartiną automobilį „Audi A6“. Tikrinant jame buvusius asmenis (abu gimę 1989 m.) ir transporto priemonę, ant automobilio grindų rasta plastikinė permatoma dėžutė, kurioje buvo devyni plastikiniai maišeliai su augalinės kilmės žalios spalvos medžiaga – įtariama, jog tai marihuana. Taip pat vairuotojo pusės durelėse rastas dar vienas plastikinis maišelis su augalinės kilmės žalios spalvos, skleidžiančios specifinį kvapą, galimai narkotine medžiaga marihuana. Pas automobilio keleivį aptikta viena suktinė su augalinės kilmės, žalios spalvos medžiaga. Vairuotojas ir keleivis disponavo 11 keistų paketėlių.

Prie Kunigiškių gatvės tvenkinio

Apie 23.15 val Palangoje, Kunigiškių g., prie tvenkinio, pareigūnai pastebėjo įtarimų sukėlusį automobilį „Peugeot“, kuriame sėdėjo du 1997 m. gimę vaikinai. Tikrindami asmenis ir transporto priemonę, automobilio keleivio striukės kišenėje rastas permatomas maišelis, kuriame buvo devyni folijos suktinukai su augalinės kilmės žalios spalvos medžiaga. Taip pat po keleivio priekine sėdyne rastas dar vienas folijos suktinukas su augaline medžiaga, įtariama, jog tai narkotikai.

„Peugeot“ keleivis vidinėje striukės kišenėje laikė devynis folijos suktinukus su, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Stambios sulaikymo operacijos nereikėjo

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariatospecialistės ryšiams su visuomene Jūratės Albrektienės, automobiliai sukėlė pareigūnams įtarimus, nes paprastai policininkai žino, kad vakare nuošalyje stovinčiose mašinose pasitaiko panašių dalykų. Kaip teigia policijos pareigūnai, visi vaikinai palangiškiai. Jie policijai gerai žinomi dėl vienokių ar kitokių susidūrimų su teisėsauga.

„Šiuo atveju jokios stambios sulaikymo operacijos nereikėjo. Bėgimo ar pasipriešinimo nebūta. Pareigūnai dirbo profesionaliai. Vienas įtariamasis tik bandė numesti paketėlį. Tikslių medžiagos kiekių, iš kur jos gautos, pareigūnai nurodyti negali, nes ši informacija bus aiškinamasi apklausų metu. Visi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę“, – teigė policijos atstovė.

Panašių atvejų padaugėja sezono metu

Palangoje tokie atvejai nėra dažni, bet per metus jų pasitaiko apie dešimt ar daugiau. Žinoma, dažniau sezono metu“, – minėjo J. Alberktienė. Pasiteiravus, ar tokie marihuanos kiekiai galėtų būti suvartoti dviejų asmenų, policijos pareigūnai tikina, kad ne. Vienu kartu devynių ar 11 suktinių du jaunuoliai nesuvartotų.

Palanga pavasaris jaunuoliai psichotropinėmismedžiagomis suktinė "žolė"
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92