Palangai itin reikalingam objektui statyti skirta 2,6 mln. eurų, tai reiškia – baseinas bus jau šiemet

Dana Lukauskienė

Trečiadienį Vyriausybė, vadovaudamasi Seimo patvirtinta Valstybės investicijų 2018-2020 metams programa, priėmė sprendimą skirti lėšų Palangos baseinui su sveikatingumo kompleksu statyti. Paklaustas, ką tai reiškia Palangai, miesto meras Šarūnas Vaitkus komentavo, jog tai geriausia šio sezono žinia – vadinasi, baseinas bus baigtas statyti, įrengti ir duris turėtų atverti jau šį gruodį.

ׅŠią žiemą duris turėtų atverti naujutėlaitis miesto baseinas. Projektai.lt vizualizacija

Šiemet galėjo ir nebūti

Š.Vaitkus priminė, jog Palangos miesto Savivaldybė, suvokdama sporto ir sveikatinimo paslaugų reikšmę visai miesto bendruomenei bei tam, kad būtų galima ir ne sezono metu pritraukti į kurortą kuo daugiau svečių, derėjosi su Vyriausybe ir prašė finansinės pagalbos baseino statyboms užbaigti. Pasak mero, jau galima pasidžiaugti, kad kurortą pasieks 2,6 mln. eurų Valstybės investicijų programos lėšų. Jos buvo skirtos dar ir todėl, kad Palanga įsipareigojo ir pati skirti vietos biudžeto lėšų – 1 mln. eurų. „Jei Vyriausybė nebūtų nusprendusi padėti mums, šio Palangai itin svarbaus kurorto infrastruktūros objekto statybos galėjo užsitęsti neprognozuojamai, galimai ir ne vienerius metus“, – sakė kurorto vadovas.

Pirmųjų lankytojų tikimasi sulaukti jau gruodį. Tai bus tarytum Kalėdų dovana mūsų miesto gyventojams ir svečiams. „Šio mūsų miestui labai svarbaus objekto šiemet galėjo ir nebūti. Objektas turėjo iškilti per trejus metus, o finansuoti jo statybas buvo numatyta keliais etapais. Tačiau derybos, ilgos diskusijos su Vyriausybe ir biudžete suplanuotas nemenkas Savivaldybės prisidėjimas padėjo pasiekti rezultatų ir jau galiu su palangiškiais pasidalinti pačia geriausia šio sezono žinia –planuojama baseino duris atverti dar šiemet. Nežinau, kokius padėkos žodžius turėčiau išsakyti Vyriausybei, kuri mato ir vertina Palangos miestą, jo poreikius plėtoti turizmo paslaugas. Džiugu, kad objektas bus užbaigtas, nereikės stabdyti, atidėlioti ar skaidyti į keletą etapų statybos ir rangos darbų“, – sakė Š. Vaitkus.

Atviras miestui, vaikams, sportininkams

Meras prasitarė, jog nuolat stengiasi į gyvenimą žiūrėti maksimaliai pozityviai, tačiau ši žinia viršijo visus lūkesčius. Anot pašnekovo, baseino reikšmė yra didžiulė. Jis labai svarbus visiems miesto gyventojams, svečiams, vaikus auginančioms šeimoms. „Vaikams, gyvenantiems prie jūros, yra būtina mokėti plaukti. Jie turi turėti galimybę baseine lankytis nemokamai. Stengsimės, kad moksleiviai naujame komplekse plaukti mokytųsi kūno kultūros pamokų metu.Formuodami lanksčią miesto baseino kainodarą, atsižvelgsime į senjorų, jaunų šeimų finansines galimybes. Kartu su Savivaldybės specialistais lankomės panašiuose objektuose Liepojoje, Radviliškyje, nes norime pamatyti ir pritaikyti visa, ką geriausia turi kiti miestai“, – sakė Palangos meras Š. Vaitkus.

Anot kurorto vadovo, naujas žmonių traukos centras – baseinas – labai svarbus ne tik miestui, bet ir visiems į Palangą atvykstantiems svečiams. Tikimasi, jog treniruotis jame ar varžytis pavyks pritraukti ir profesionalių sportininkų.

Vienu metu – apie 500 žmonių

Pasak mero, naujajame komplekse numatytas didelis dvidešimties metrų pločio baseinas su 8 dviejų su puse metro pločio plaukimo takais, baseino ilgis sieks 25 metrus. Tai atitinka visus tarptautinius standartus ir leidžia organizuoti profesionalias plaukimo sporto varžybas.

Visose baseino zonose – sporto, SPA su pirtimis, baseine ir kitur – vienu metu galės tilpti apie 500 žmonių. Baseino gylis prasidės nuo 1,40 metro, o giliausioje vietoje bus 1,85 metro. Sporto renginiams stebėti bus įrengta speciali tribūna, kuri ne varžybų metu bus sustumta, o lankytojams bus pasiūlyti gultai. Virš jų bus siekiama įrengti specialias kaitrines lempas, skleidžiančias šilumą ir lengvą kūno įdegį. Panašios yra Liepojos baseino komplekse. 125 kvadratinių metrų pramoginiame baseine lankytojai galės mėgautis sūkurinėmis srovėmis, rankų, pėdų vandens masažais. 18 kvadratinių metrų baseiniukas su fontanėliais vilios mažuosius iki 3 metų amžiaus svečius, jie galės pliuškentis, kol tėveliai mėgausis sūkurinėje vonioje. Sveikatinimo procedūros neapsieis ir be pirčių komplekso. Bus įrengtos dvi garinės ir pagrindinė naujiena, ypač reikšminga sveikatinimosi procedūroms – druskų pirtis.

Pramogų ir sveikatinimosi procedūrų dermė

Nors pagrindinė projekto paskirtis– savivaldybių sporto bazių plėtra ir modernizavimas, naujajamestatomame objekte bus siekiama sporto, pramogų ir sveikatinimo procedūrų dermės. Labai daug dėmesio bus skiriama prasmingam, sveikam laisvalaikiui, o kartu ir pramogoms. Lankytojai galės tobulinti savo kūno formas 250 kvadratinių metrų pločio erdvioje kūno regybos ir sporto salėje, SPA zonoje veiks sulčių baras, o pasportavusiuosius gardžiai pavalgyti kvies kavinukė. Pasak Palangos mero, šis Palangai itin svarbus objektas ne tik mažins kurorto sezoniškumą, bet ir tenkins vis augančius vandens pramogų ir sveikatinimosi procedūrų poreikius. Tikimasi, kad jis taps palangiškių ir miesto svečių itin mėgiamas traukos centras, kur galima ir sportuoti, ir pailsėti, ir stebėti sporto varžybas. Tai tikrai papuoš atsinaujinančio ir nuolat gražėjančio miesto veidą, padės Palangai išlikti patrauklia ne tik vasarą, bet ir žiemą.

palangosbaseinas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938