Naujagimį nužudžiusiai palangiškei teismas skyrė devynerius metus nelaisvės

Klaipėdos apygardos teisme vakar paskelbtas nuosprendis bejėgiškos būklės naujagimį nužudžiusiai motinai. Už labai sunkų nusikaltimą palangiškei skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Byla išnagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose.

Skirdamas palangiškei devynerių metų laisvės atėmimo bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad jos atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nėra. lrytas.tv nuotr.

Kaip jau rašėme, praėjusių metų birželio 23 d. uostamiesčio policija gavo medikų pranešimą, kad į Klaipėdos ligoninę iš Palangos atvežta moteris (g. 1986 m.), kuri stipriai kraujavo, gimdos kaklelis buvo atsivėręs, tai atitiko gimdymo požymius, tačiau palangiškė kategoriškai neigė gimdžiusi.

Kaip išaiškėjo vėliau, moteris, dirbusi vienoje kurorto reabilitacijos įstaigos kavinėje, 2017 m. vasarą savo darbovietės tualete pagimdė naujagimį ir jį uždusino. Į atliekų maišą suvyniotas kūnelis buvo išmestas į šiukšlių konteinerį, o blogai pasijutusi ir stipriai kraujuojanti gimdyvė nieko neįtariančių bendradarbių rūpesčiu buvo nuvežta į ligoninę. Apie į gydymo įstaigą paguldytą moterį, kuri buvo gimdžiusi, bet nėra naujagimio, medikai informavo policijos pareigūnus.

Nustatyta, kad padarytas labai sunkus nusikaltimas, kurio pasekmės negrįžtamos – atimta kito žmogaus gyvybė. Teismų praktikoje laikomasi nuomonės, kad nėštumo slėpimas nuo aplinkinių ir tai, kad nesilankyta pas medikus, neplanuota gimdyti medicinos įstaigoje ir neketinta auginti gimusio kūdikio, yra aplinkybės, leidžiančios daryti išvadą apie išankstinės tiesioginės tyčios buvimą naujagimio nužudymo atvejais.   

 Skirdamas bausmę kaltinamajai teismas atsižvelgė į tai, kad jos atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nėra, moteris neteista ir nebausta administracine tvarka, charakterizuojama teigiamai. Atsižvelgus į šias bei kitas reikšmingas aplinkybes jai skirta laisvės atėmimo bausmė mažesnė už sankcijoje numatytą vidurkį.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Kodėl du vaikus auginanti moteris nužudė savo trečiąją atžalą, palangiškė paaiškinti negalėjo.

„V.P.“ inf.

Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938