Šeštą valandą ryto keturkojus ir jų šeimininkus pasitiko Savivaldybės bei policijos pareigūnai

Praėjusį ketvirtadienį bei penktadienį nuo pat ankstaus ryto, po 6 val., Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnais vykdė prevencinę akciją, kurios metu buvo tikrinama, kaip Palangos miesto gyventojai bei svečiai laikosi Gyvūnų laikymo Palangos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių.

Savivaldybės tarnautojai ir policijos pareigūnai su keturkojų šeimininkais bendravo net tris ankstyvus rytus. Savivaldybės nuotr.

Akcijos metu gyventojams buvo priminta, kad augintinius viešose vietose privaloma vedžioti su pavadėliais, turėti reikiamas priemones ekskrementams surinkti (specialius maišelius, dėkliukus ar kitas priemones).

Prevencinė akcija buvo tęsiama ir šeštadienį. Jos metu Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai papildomai teikė gyventojams informaciją – daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpų informacinėse lentose iškabino Gyvūnų laikymo Palangos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių atmintines.

Daugiausia gyventojų nusiskundimų sulaukiama dėl taisyklių nepaisančių šunų šeimininkų stadionuose, gyvenamųjų namų kiemuose ir mikrorajonuose, vaikų žaidimo aikštelėse, paplūdimiuose, todėl akcijos metu buvo akcentuojamas dėmesys į būtent šias „jautrias“ vietas.

Galima pasidžiaugti, kad Palangos miesto gyventojai atsakingai vykdo taisyklių reikalavimus – dauguma gyvūnų laikytojų augintinius vedžioja su pavadėliais, turi maišelius ir renka gyvūnų ekskrementus. Prevencinės akcijos metu viešose vietose pareigūnai patikrino 75 Palangos miesto gyventojus, iš kurių 72 turėjo maišelius ekskrementams surinkti bei 58 savo keturkojus augintinius vedžiojo su pavadėliais.

Augintinių savininkams buvo išdalinti informaciniai lankstinukai apie Gyvūnų laikymo taisykles Palangos mieste.

Akcijos metu augintinių laikytojai taip pat buvo informuoti, kad už Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio pirmoje dalyje numatytą Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos bei atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą taikoma administracinė atsakomybė – įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojai,  siekdami užtikrinti tinkamą gyvūnų priežiūrą ir švarą, mieste planuoja vykdyti reidus, kurių metu asmenims, pažeidusiems Gyvūnų laikymo taisykles, bus taikomos Administracinių nusižengimų kodekse numatytos sankcijos.

Augintinių laikytojai raginami tais atvejais, kai pastebi, kad greta vedžiojamo gyvūno šeimininkas nerenka ekskrementų, paraginti tai daryti.

„V.P“ inf.

Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931