Prieš prasidedant reidams primenamos gyvūnų laikymo taisyklės

Atšilus orams, nutirpus sniegui išlindo visas per žiemą sukauptas augintinių paliktas ,,turtas“. Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius dar kartą keturkojų šeimininkams primena, kad  gyvūnų laikytojai privalo vadovautis direktoriaus įsakymu patvirtintomis Gyvūnų laikymo Palangos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėmis.

Būstų namų savininkai bei jų nuomininkai turi užtikrinti, kad gyvūnų auginimas ir laikymas nepažeis kitų asmenų teisių ir interesų. „V.P.“ nuotr.

Išėjus su savo augintiniu pasivaikščioti šuns šeimininkai neturėtų pamiršti pasiimti maišelio ekskrementams surinkti. Gyvūno laikytojas privalo užtikrinti, kad viešosiose vietose, dviejų butų ar daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose, pavyzdžiui, atviruose balkonuose, rūsiuose, koridoriuose, laiptinėse ir kt., gyvūnai nebūtų paliekami be priežiūros ir (laikomi. Gyvūnui priteršus viešojoje vietoje, bendrojo naudojimo patalpose ar kito asmens žemės valdoje, gyvūno laikytojas nedelsdamas turi surinkti gyvūnų ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus.

Pavojingi ir koviniai šunys bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnai bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose vedžiojami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu. Kiti šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose – už pavadėlio ir su antsnukiu ar be jo. Šunį vedantis asmuo turi užtikrinti viešąją rimtį, kad šuo nekels grėsmės ar išgąsčio žmonėms bei kitiems gyvūnams.

Daugiabučių namų butų ir individualiųjų namų savininkai bei jų nuomininkai turi užtikrinti, kad gyvūnų auginimas ir laikymas nekels grėsmės žmonių ramybei, sveikatai ar gyvybei, nuosavybei, nepažeis kitų asmenų teisių ir interesų.

Nesilaikantiems Gyvūnų laikymo taisyklėse  nustatytos tvarkos gali būti paskirta Administracinių nusižengimų kodekse numatyta bauda – įspėjimas arba bauda  nuo 30 iki 120 Eur.

Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojai,  siekdami užtikrinti tinkamą gyvūnų priežiūrą ir švarą, mieste pradėjo vykdyti reidus. Reidų metu bus bendraujama su gyvūnų augintojais, tikrinama, ar jie turi maišelius ekskrementams surinkti. Tokios kontrolės priemonės bus vykdomos dažnai, tvarką pažeidusiems šeimininkams bus surašomi administracinio nusižengimo protokolai.

„V.P.“ inf.

Šunų laikymo taisyklės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933