Palangos valdžia skatins gimstamumą: nuo trečio vaiko – 366 eurų išmoka

Antradienį  Savivaldybėje susirinko neįprastai daug jaunų šeimų su vos mėnesio amžiaus mažyliais – jau tapo tradicija, kad kiekvieną mėnesį Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pasveikina Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais gimusius mažuosius palangiškius. Kiekvienam mažyliui įteiktas ir kraitelis, kuriame – būtiniausi daiktai auginant kūdikį pirmaisiais jo gyvenimo mėnesiais.

Meras susirinkusiuosius informavo apie artimiausiu metu planuojamą priimti Savivaldybės tarybos sprendimą, kuriuo numatoma tėvams, susilaukusiems trečiojo ir paskesnio vaiko, taip pat tėvams, vienu metu susilaukusiems dviejų ar daugiau vaikų, iš Savivaldybės biudžeto skirti vienkartinę 366 eurų išmoką."V.P." nuotr.

Šįkart kūdikio kraiteliai įteikti vasarį gimusiems mažyliams, taip pat daliai gimusiųjų kovą bei sausį. Atsiimti jiems skirtų dovanų atvyko 11 mažylių tėvų, kai kurie atėjo su savo mažyliais.

Šimtmečio kūdikio kraiteliai bus įteikti visiems šiais metais gimsiantiems palangiškiams.

Prieš Palangos miesto bendruomenės vardu įteikdamas simbolines dovanas mažylių susilaukusiems tėvams, meras Š. Vaitkus juos pasveikino ir palinkėjo, kad šimtmečio palangiškiai užaugę gyventų būtent Palangoje ir čia kurtų savo miesto bei šalies ateitį.„Auginkite, mylėkite savo atžalas ir patys būkite mylimi“, – sakė Š. Vaitkus.

Meras taip pat informavo apie artimiausiu metu planuojamą priimti Savivaldybės tarybos sprendimą, kuriuo numatoma tėvams, susilaukusiems trečiojo ir paskesnio vaiko, taip pat tėvams, vienu metu susilaukusiems dviejų ar daugiau vaikų, iš Savivaldybės biudžeto skirti vienkartinę 366 eurų išmoką.

Meras taip pat pristatė šiuo metu įgyvendinamus bei artimiausiu metu planuojamus įgyvendinti miesto infrastruktūros plėtros projektus – baseino su sveikatingumo centru bei viešąja pirtimi statybą, Kretingos gatvės rekonstrukciją, jau netrukus prasidėsiančias „Marriott“ tinklo viešbučio statybas bei artimiausius „Eglės“ sanatorijos statybų planus, atsakė į palangiškių klausimus apie Šventosios uosto atgaivinimo perspektyvas.

„V.P.“ inf.

Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936