Pirmieji jaunųjų dziudo sportininkų startai – mokėsi dalyvauti varžybose

Uostamiestyje įvyko Klaipėdos miesto jaunučių čempionatas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui paminėti. Šiose varžybose dalyvavo trylika Palangos dziudo klubo ir Kretingos dziudo sporto klubo „Ardonas“ sportininkų. Pirmąjį kartą savo jėgas varžybose išbandė net dešimt mūsų klubo imtynininkų, jie susipažino su varžybų atmosfera, stebėjo kitų Lietuvos miestų dziudo atstovų bei dalyvių iš užsienio kovas.

Varžybose Klaipėdoje dalyvavo trylika Palangos dziudo klubo ir Kretingos dziudo sporto klubo „Ardonas“ sportininkų. Klubo nuotr.

Jauniausias komandos narys Edgaras Poliščiukas (gim. 2011 m.) svorio kategorijoje iki 22 kg įveikė vieną varžovą, bet dviejose kovose pralaimėjo vyresniems už jį priešininkams. Edgaras savo svorio kategorijoje užėmė trečiąją vietą ir gavo bronzos medalį bei diplomą.

Rokas Kraniauskas (gim. 2008 m.) svorio kategorijoje iki 38 kg kovojo dėl trečiosios vietos prieš savo komandos narį Manfredą Nomgaudį (gim. 2007 m.). Šį kartą pajėgesnis buvo Manfredas, jis ir pasipuošė bronzos medaliu. Abu sportininkai tik neseniai pradėjo lankyti dziudo sporto šakos treniruotes pagal neformaliojo vaikų švietimo ugdymo programą.

Herkus Kiauda ir Ignas Martišius (gim. 2010 m.) svorio kategorijoje iki 30 kg kovojo trijose kovose ir vieną iš jų gražiu metimu laimėjo, tačiau to neužteko ir užlipti ant apdovanojimo pakylos šiems sportininkams kol kas nepavyko – jie liko septinti.

Elijus Nomgaudis (gim. 2008 m.) svorio kategorijoje iki 29 kg irMatas Budreckis (gim. 2008 m.) svorio kategorijoje iki 35 kg drąsiai žengė ant tatamio, bet sėkmės pritrūko pirmajai kovai laimėti.

Arnas Motiejaitis (gim. 2010 m.) svorio kategorijoje iki 27 kg pirmojoje kovoje susitiko su ukmergiškiu, jis kovai įpusėjus buvo pranašesnis, dėl to Arnas į tolimesnį etapą nepateko. Taip pat drąsiai laukęs savo kovos Kajus Andriekus (gim. 2007 m.), susitikęs su pajėgiu šiauliečiu, svorio kategorijoje per 50 kg pralaimėjo.

Klaipėdos miesto jaunučių čempionate dalyvavo ir jaunoji dziudistė Auksė Martišiūtė (gim. 2008 m.), ji kovojo svorio kategorijoje iki 44 kg. Burtai lėmė, kad Auksei teko kovoti prieš labiau patyrusią sportininkę iš Kauno dziudo klubo, pastaroji ir tapo šių varžybų čempione mergaičių grupėje.

Kiti klubo sportininkai jau yra dalyvavę dziudo varžybose Plungėje, Alytuje, Elektrėnuose, tačiau varžybose, kurios vyko Klaipėdoje, triumfuoti nepavyko. Arėjus Milkintis (gim. 2010 m.) svorio kategorijoje iki 27 kg ir Leonardas Farah (gim. 2009 m.) svorio kategorijoje iki 30 kg įveikė po vieną varžovą atlikę techniškus metimus ant menčių, kurie buvo įvertinti „ippon“ taškais (paskelbus šį vertinimą kova baigiama ir kovos veiksmą atlikęs kovotojas laikomas laimėtoju). Arėjas, laimėjęs pirmąjį susitikimą, turėjo dar keletą kovų, tačiau kaip ir Leonardas prizinių medalių neiškovojo.

Aleksandras Lukaitis (gim. 2008 m.) savaitę priešKlaipėdos miesto jaunučių čempionatą dalyvavo kitose varžybose Alytuje, čia jaunasis sportininkas bandė savo jėgas svorio kategorijoje iki 27 kg ir iškovojo bronzos medalį. Tačiau Klaipėdoje svorio kategorijoje iki 29 kg Aleksandrui sėkmės pakartoti nepavyko.

Klaipėdos miesto jaunučių čempionate iš viso dalyvavo 230 vaikų iš įvairių Lietuvos miestų ir užsienio. Treneris Erikas Cchovrebovas džiaugėsi pasiektais kukliais rezultatais ir savo auklėtinių drąsa bei noru tobulėti, dalyvauti ir siekti pergalių.

Palangos dziudo klubo inf.

Ryžtingi mažieji palangiškiai ateityje iškovos, ko gero, ne vieną pergalę

dziudo varžybos čempionatas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936