Rungtynėse su „Trakais“ iškovotas labai reikalingas antrasis taškas

Šiais metais A lygoje debiutavęs „Palangos“ klubas ketvirtojo turo rungtynėse antradienį įrodė, kad šiemet neketina būti lengvai stumdomas. Atkakliose ir kovingose rungtynėse su A lygos bronzos medalininkais palangiškiai sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0).

Jau pačią pirmąją susitikimo minutę „Palanga“ galėjo ir privalėjo mušti įvartį, kai po puikaus Simono Urbio perdavimo iš krašto kamuolį į vartus su galva bandė nukreipti Tomas Domrauskis, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų. Visgi jau kitame epizode, šaštąją rungtynių minutę tas pats T. Dombrauskis gavo perdavimą iš Yveno Moyo ir šį kartą saugas neklydo: įmuštas pirmasis rungtynių įvartis – 1:0.

Tuo tarpu „Palangos“ varžovams sunkiai sekėsi kurti atakas prie palangiškių vartų. Per pirmąjį kėlinį „riteriai“, nors ir kontroliavo kamuolį daugiau žaidimo laiko, tačiau kurorto atstovai gynėsi pakankamai sėkmingai.

Vieną realiausių progų pirmąjame kėlinyje „Trakai“ turėjo pačioje kėlinio pabaigoje, kai Justino Marazo smūgis praskriejo šalia Antono Cvetkovo ginamų vartų virpsto.

Visgi po pertraukos svečiai iš Trakų kiek suaktyvino puolimą, ir tai davė teigiamą rezultatą. 50-ąją minutę rezultatyviausias trakiškių žaidėjas Etiennas su kamuoliu atitrūko nuo „Palangos“ gynėjų ir galingai smūgiavo į vartus, o kamuolys po rikošeto nuo A. Cvetkovo rankų įskriejo į vartus – 1:1.

Po šio įvarčio savo šansą persverti rezultatą baudos smūgiu turėjo palangiškiai. Baudos smūgį realizavo saugas Lukmanas Haruna, tačiau pastarajam šiek tiek pritrūko tikslumo ir smūgiuotą kamuolį sugavo svečių vartininkas.

Per likusį rungtynių laiką aikštėje virė įnirtinga kova, o „Trakai“, įjungę kiek aukštesnę pavarą, taip pat turėjo savų šansų pasižymėti, tačiau sėkmingai gynyboje darbavosi „Palangos“ gynėjai ir komandos vartus nuo pavojingo Ernesto Stočkūno smūgio ir Roko Gedmino bandymo apgynė A.Cvetkovas.

FK „Palanga“ šiose rungtynėse iškovojo antrąjį tašką sezone. Taip pat tai buvo antrosios rungtynės, kai „Palanga“ jas užbaigė tokiu pačiu rezultatu 1:1. Abejos lygiosios sužaistos „namuose“ – Klaipėdos dirbtinės dangos stadione, o iki šiol „svečiuose“ vykę susitikimai baigėsi palangiškių nesėkme.

 „V.P.“ inf.

Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939