Palangoje prasideda Vidaus reikalų ministerijos inicijuotas forumas „Naujoji regioninė politika Lietuvoje ir Europoje“ (nuotraukų albumas)

Šiandien pusvalandis po 14 val. Palangoje prasidėjo Vidaus reikalų ministerijos surengtas regioninės politikos pavasario forumas „Naujoji regioninė politika Lietuvoje ir Europoje“. Jo dalyviai diskutuos, kokią pažangą padarė Lietuvos nacionalinė regioninė politika, aptars naujas strategijos kryptis, taip pat dalinsis savo patirtimi ir ateities perspektyvų įžvalgomis bei sėkmės istorijomis su svečiais iš užsienio.

Forumas Palangoje sulaukė itin daug aukšto rango dalyvių. Ž.Jankauskienės ("V.P.") nuotr.

Forume dalyvauja finansų ministras Vilius Šapoka, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, aplinkos ministras Kęstutis Navickas, Europos Parlamento narys Bronis Ropė, kai kuriųministerijų viceministrai, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius bei kiti.

Gausu ir užsienio svečių, tarp jų Europos Komisijos Regioninės ir miestų politikos Generalinio Direktorato Generalinio direktoriaus pavaduotojas Normunds Popens,Europos Regionų komiteto pirmasis viceprezidentas Markku Markkula, Latvijos Valstybės sekretoriaus pavaduotojas, Aplinkos ir regioninės plėtros ministerijos atstovas Aivars Draudiņš, Lenkijos investicijų ir ekonominės plėtros ministro patarėja teritorinio bendradarbiavimo klausimais, ministerija Anita Ryng.

Diskusijoje apie tai, kokia Lietuva bus 2030 – aisiais, ketina dalyvauti vienas iš Lietuvos banko vadovų Raimondas Kuodis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Ričardas Garuolis.

Gerąja darbo patirtimi dalinsis Šiaulių meras Artūras Visockas bei baldus gaminančios bendrovės „Narbutas Furniture Company“ vadovas Petras Narbutas.

Svečius šeiminikų teisėmis priima Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir Klaipėdos vadovas Vytautas Grubliauskas. Taip pat dalyvauja Neringos ir Druskininkų merai Darius Jasaitis bei Ričardas Malinauskas, kiti savivaldybių vadovai.

 "Turime planuoti ateitį, įvertinti laukiančius iššūkius ir ieškoti geriausių priemonių ir sprendimų tvarios ir darnios regionų politikos įgyvendinimui. Jau padarytas didžiulis darbas – turime parengtą Baltąją knygą, regioninės politikos gaires, geriausių sprendimų ieškome pasitelkdami dialogą ne tik politiniame lygmenyje, bet ir įsiklausydami į savivaldą, į verslo atstovų idėjas ir lūkesčius, į Europos Komisijos lyderių ir kaimynų patarimus", – teigia vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

„V.P.“ inf.

Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939