Pergalingame pajūrio derbyje „Neptūno-Akvaservis“ palaužė kurorto ekipą

Šeštadienį Palangos sporto arenoje „BC Palanga“ aikštelėje susitiko su Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ekipa. Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon NKL) pajūrio derbyje uostamiesčio krepšininkai palaužė palangiškius ir pergalę pasiekė 19 taškų skirtumu – 85:66.

Pergalingame pajūrio derbyje „Neptūno-Akvaservis“ palaužė kurorto ekipą, nuotrauka-1

Sėkmingai rungtynes pradėjusiai kurorto komandai atsitiesti prieš klaipėdiečių spurtą nepavyko. „BC Palanga“ nuotr.

Rungtynes namuose geriau pradėjo kurorto sportininkai, kurie jau pirmosiomis rungtynių akimirkomis pirmavo rezultatu 5:0. Tačiau įsibėgėjus pirmajam kėliniui ir Jonui Dumašiui pataikius taiklų metimą bei išprovokavus baudą, o Valduyi Vasyliui įskraidinus į krepšį tritaškį, persvara padidėjo klaipėdiečių naudai.

Didžiąją pirmosios rungtynių pusės laiko dalį kova tarp pajūrio miestų vyko apylygiai ir po dviejų kėlinių švieslentėje degė rezultatas 47:43 „Neptūno-Akvaservio“ naudai. Visgi, akivaizdus uostamiesčio komandos spurtas prieš palangiškius prasidėjo paskutiniajame kėlinyje. Jau ketvirto kėlinio pradžioje svečiai savo naudai susikrovė dviženklę persvarą, vienu metu ji siekė net 20 taškų.

Po krepšiais dominavę klaipėdiečiai puolime atkovojo 15 kamuolių, kai tuo tarpu palangiškiai tik vieną. Iš viso kovą dėl atšokusių kamuolių „Neptūnas-Akvaservis“ laimėjo dvigubai 44-22. Daugiau nei trečdalį kamuolių nugalėtojams sugriebė asmeninį karjeros rekordą pagerinęs Arūnas Mikalauskas, kuris gynyboje atkovojo 14, o po varžovų krepšiu – tris kamuolius.

Derbyje labiausiai pasižymėję klaipėdiečiai Valdas Vasylius, Džiugas Slavinskas ir Arūnas Mikalauskas prie pergalės prisidėjo 51 tašku. Palangos ekipos gretose labiausiai išsiskyrė Jeffrey Brandonas Fahnbullehas, kuris į savo sąskaita įsirašė 23 taškus bei Ignas Daukšys (15 taškų) ir Augustinas Venckus (11 taškų).

„BC Palanga“ su 6 pergalėmis ir 24 pralaimėjimais NKL turnyro lentelėje tarp 14 komandų užima dvyliktąją vietą. Tuo tarpu Klaipėdos ekipa su 20 pergalių ir 10 pralaimėjimu yra trečia.

„V.P.“ inf.

sportas krepšinis bcpalanga derbis neptūno-akvaservis NKL
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936