Kurorto naujagimiams - penkiasdešimties eurų vertės šimtmečio dovanų kraitelis

Kristina Abromavičiūtė

Kiekvieno 2018 metais gimusio palangiškio laukia staigmena – apie 50 eurų vertės kraitelis. Ir nors dovanų rinkinuko turinys dar tik formuojamas, nuskriausti neliks ir tie, kurie į pasaulį atėjo jau nuo metų pradžios.

Sulaukė didelio pritarimo

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, idėja paruošti kraitelį ir jį teikti šiais metais naujagimių susilaukusioms šeimoms – labai simbolinė. „Šiais metais švenčiame itin svarbią datą - nepriklausomos Lietuvos šimtmetį. Tad norėjome šimtmečio metais gimusius vaikučius bei tėvelius kaip nors pamaloninti, priminti, kad jų naujagimis atėjo į pasaulį visai valstybei svarbiu ir išskirtiniu metu“, – sakė Š. Vaitkus.

Pirminė savivaldybės idėja, įteikti tėveliams išskirtinio dizaino su užrašu „Šimtmečio palangiškis“ smėlinukus, sulaukė didelio pritarimo. Be to, miesto valdžios atstovai pradėjo teikti siūlymus ne tik skirti smėlinukus, bet kraitelį praplėsti ir dovanoti daugiau, ką tik tėveliais tapusiems asmenims, būtiniausių reikmenų. „Tarybos posėdžių metu, pagal amžių vyriausias Tarybos narys Antanas Sebeckas visus nustebino ir pasiūlė numatyti biudžete tam tikrą pinigų sumą, už kuria bus suformuotas kraitelis“, – apie idėją kurti dovanų rinkinį pasakojo miesto vadovas. Savivaldybė gražiai iniciatyvai numatė skirti 10 tūkst. eurų. Anot Š. Vaitkaus, Palangoje per metus gimsta apie 160 – 170 vaikų, tad vieno kraitelio vertė, turėtų siekti apie 50 eurų.

Neliks nuskriausti

„Pilną kraitelį planuojame suformuoti kovo mėnesį, tačiau tie vaikai, kurie gimė anksčiau, nebus nuskriausti. Turime sąrašus, tokios šeimos bus pakviestos ir tėveliams įteiksime dovanėlę nuo visų Palangos miesto gyventojų“, – teigė pašnekovas. Dabartinėmis Palangos miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, per pastarąsias naujųjų metų savaites kurorte gimė šeši šimtmečio palangiškiai.

Meras pažymėjo, jog panaši idėja buvo svarstyta ir anksčiau. Iki šiol, nuo 2011 metų kiekvieno Palangoje gimusio kūdikio tėveliai, atėję vaikučius užregistruoti į Civilinės metrikacijos skyrių, gaudavo specialų raštišką pasveikinimą, su prasmingu tekstu bei miesto vadovo parašu. Panašius raštus gauna ir santuokas Palangoje užregistravę asmenys.

Paklausus, kas tėveliams įteiks kraitelius, meras prisipažino, jog viskas priklausys nuo situacijos. Kiek įtemptas darbo grafikas leis, dovanėlių rinkinį šeimos gaus iš miesto vadovo rankų. Na, o priešingu atveju, bus nuspręsta, kas kitas galės tą padaryti.

Kraitelius gaus visi šiemet gimę kūdikiai, kurių bent vienas tėvas yra deklaravęs gyvenamąją vietą Palangoje, kartu čia pasirinkus gyvenamąją vietą ir mažyliui.

Panašias iniciatyvas vykdo ir kiti Lietuvos miestai. Kauno rajono gyventojų šeimose gimusio kūdikio lauks apie 300 eurų vertės kraitelis. Neringos savivaldybė jauniesiems tėveliams įteiks Baltijos gintaro amuletą. Kretingiškiai šimtmečio vaikams bei tėveliams žada padovanoti fotosesiją. Uostamiestis vasario 16-ąją gimsiantiems kūdikių tėveliams įteiks specialų atminimo ženklą.

Kurorto naujagimiams - penkiasdešimties eurų vertės šimtmečio dovanų kraitelis, nuotrauka-1

Tokių smėlinukų ir dar daugiau dovanų iš miesto valdžios turėtų sulaukti šimtmečio naujagimių susilaukusios šeimos. „V.P.“ nuotr.

dovanos šimtmetis palangiškis kraitelis naujagimiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929