Nepriklausomybės šimtmečio proga - O.Šurajevo komedija

Lietuvos komikas Olegas Šurajevas Lietuvos valstybės atkūrimo proga debiutuos kaip scenarijaus autorius - jau sausio 19 dieną Lietuvos kino teatruose bus galima išvysti 75 minučių komediją „Grąžinti nepriklausomybę“, kurią režisavo Saulius Baradinskas.

Veiksmas filme vyksta šiais laikais, tačiau siužetas persipina su senosios Lietuvos akcentais. Po šimto metų į Lietuvą grįžta pirmasis šalies prezidentas Antanas Smetona, kartu su Nepriklausmybės akto signatarais Aleksandru Stulginskiu, Jonu Basanavičiumi ir Petru Klimu. Iš praeities sugrįžę tautos didvyriai patiria šoką, išvysdami šiuolaikinius išradimus, be to, sužino, jog jų pasirašytas Nepriklausomybės aktas yra Berlyne. Jie leidžiasi į Vakarų Europą su „Fiat Multipla“ automobiliu ir mėgina grąžinti aktą namo.

Šiame filme netrūks satyros, subtilaus humoro, stereotipų demaskavimo ir visiems suprantamų kasdienių situacijų. Tiesą, žiūrovai įspėjami - istorinių faktų šioje juostoje ieškoti neverta.

Filmas „Grąžinti nepriklausomybę“ buvo sukurtas privačiomis lėšomis, jo kūrėjams radus finansavimą.

Signatarus ir A.Smetonos vaidmenis atlieka Algirdas Dainavičius, Gediminas Storpirštis, Ramūnas Cicėnas ir Martynas Nedzinskas. Atskleidžiama, jog komedijoje pasirodys ir Remigijus Šimašius, Arūnas Valinskas, Saulius Skvernelis bei eilė kitų pažįstamų veidų.

Filmą išvysti bus galima sausio 20-21 d. kino teatre „Pasaka“. Bilietus įsigyti galima tiketa.lt

Grąžintinepriklausomybę filmas OlegasŠurajevas komedija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,932