Labdaringoje fotosesijoje dalyvavo keturkojai ir jų šeimininkai

Šeštadienio popietę Vilniaus Katedros aikštėje, kaip ir kasmet, vilniečiai ir miesto svečiai su savo keturkojais augintiniais tradiciškai rinkosi į VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ ir „Mars Lietuva“ organizuojamą renginį „Parodyk augintiniui eglutę“.

Labdaringoje fotosesijoje dalyvavo keturkojai ir jų šeimininkai, nuotrauka-1

Šventės dalyviai buvo kviečiami nusifotografuoti prie specialaus stendo. Nusifotografavusių nuotraukos bus patalpintos organizacijos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ Facebook paskyroje ir lauks žmonių simpatijų. Akcijos tikslas – surinkti simpatijų kuo daugiau! Kiek jų bus surinkta, tiek maisto porcijų prieglaudų gyvūnams padovanos bendrovė „Mars Lietuva“.

Pernai nuotraukų albumas surinko 7400 simpatijų, tad tiek maisto porcijų buvo padovanota tikrų namų laukiantiems gyvūnams.

Šeštadienį vykusiame renginyje buvo galima pabendrauti su VšĮ „Dogspotas“, „Gyvūnų gyvybės vagonėliai“, VšĮ „Lesė“, „Naminukai“, „Būk mano draugas“, projekto „neBrisius.lt“ atstovais. Susirinkusieji buvo vaišinami karšta arbata ir mandarinais, o šunys – skanėstais.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ tikslas yra šalinti gyvūnų gerovės problemų priežastis, o ne pasekmes, kelti žmonių sąmoningumą ir keisti požiūrį į gyvą būtybę. Renginio organiztoriai, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet primena, kad gyvūnas – ne kaspinu perrišta dovana. Jis ištikimas draugas ir kompanionas.

Gyvūnų prieglaudas turi visi didžiausi Lietuvos miestai. Jų yra įsikūrusių ir mažesnėse gyvenvietėse. Nors gatvėse vis rečiau matome klajojančius benamius gyvūnus, likimo nuskriaustų keturkojų dar yra labai daug.

Labai dažnai pasitaiko pačių šeimininkų abejingumas ir nenorėjimas suprasti, kokios sąlygos augintiniui yra tinkamos. Nors vykdomos įvairios sterilizacijos programos, didele problema išlieka nekontroliuojamas benamių gyvūnų prieaugis.

Parodykaugintiniuieglutę gyvūnai Gyvūnųgerovėsiniciatyva
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937