Išmoka vaikui. Ką aktualu žinoti gyventojams

2018 m. sausio 1 d. įsigalioja  nauja išmokų vaikams įstatymo redakcija. Universali 30 Eur išmoka vaikui bus mokama visiems vaikams (nuo gimimo iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai), nevertinant šeimos gaunamų pajamų.

Papildoma išmoka vaikui (nuo gimimo iki 2 metų – 28,5 Eur, nuo 2 iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai – 15,2 Eur) bus skiriama šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 1 ar 2 vaikus, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 VRP (nuo 2018-01-01 – 183 Eur). Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos apskaičiuojamos imant praėjusių kalendorinių metų arba 12 mėn. iki teisės gauti išmoką atsiradimo dienos pajamas. Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 3 ar daugiau vaikų išmokos skiriamos nevertinant šeimos gaunamų pajamų.

Prašymus elektroniniu būdu bus galima teikti per socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.ltTaip pat prašymą bus galima pateikti raštu savivaldybėje pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą.

Atsižvelgiant į padidėsiantį išmokų vaikams gavėjų skaičių, siekiant išvengti pateikiančių prašymus gyventojų eilių,asmenų prašymai gauti išmokas vaikui nuo 2018 m. sausio 2 d. Palangos miesto savivaldybės administracijos Socialinės rūpybos skyriuje (toliau tekste – Skyrius) bus priimami ir nagrinėjami tokia tvarka: pirmiausia bus nagrinėjami gyventojų prašymai, pateikti elektroniniu būdu per informacinę sistemą www.spis.lt, po to priėmimo dienomis Skyriuje bus aptarnaujami iš anksto prašymams pateikti užsiregistravę asmenys. Išankstinė gyventojų registracija vyks nuo 2018-01-02 telefonu (8 460) 48 720.

Išmoka vaikui, kaip ir kitos socialinės išmokos, yra mokama už praėjusį mėnesį. Prašymą pateikus vėliau negu 2018 m. sausio mėnesį, išmoka gali būti skiriama už 12 praėjusių mėnesių. Tai reiškia, kad net jeigu tėvai kreiptųsi ir 2018 m. lapkričio mėn., išmoka bus paskirta ir išmokėta nuo 2018 m. sausio 1 d., todėl nėra būtinybės kreiptis jau 2018 metų pradžioje.

Atkreipiame dėmesį, kad asmenys, kuriems šiuo metu yra paskirtos ir mokamos išmokos už vaikus ilgesniam laikotarpiui negu iki 2018 m. sausio 1 d., kreiptis turės tik pasibaigus išmokos mokėjimo terminui per 12 mėn., o universali išmoka jiems bus paskirta be atskiro prašymo, sulyginant su jau mokamos išmokos terminu.

kitos naujienos

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
Išmokavaikui.Kąaktualužinotigyventojams
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938