Sužinokite, ar jūsų telefonas nėra juodajame sąraše

Prieš šventes, kuomet visi bandome sumąstyti, ką padovanoti artimiesiems, neretai, bandydami sutaupyti pinigų, narstome skelbimų puslapius. Tačiau dažnai čia tyko ir pavojai, tokie kaip nekokybiškos ar net vogtos prekės. Bet mes galime padėti jums išvengti nemalonumų vos keliais mygtukų paspaudimais – patikrinus perkamo telefono IMEI kodą.

IMEI yra terminas, reiškiantis Tarptautinę Mobiliosios Įrangos Tapatybę (International Mobile Equipment Identity). Tai unikalus numeris, priskirtas tiek mobiliesiems, tiek palydoviniams telefonams. Štai, tarkime, kiekvienas pagamintas iPhone gauna unikalų 15 skaitmenų identifikavimo kodą. Šis kodas naudingas bandant susekti individualius prietaisius. Kitaip tariant, jo funkcija panaši kaip ir serijos numerio.

Ką gali parodyti IMEI kodas?

Patikrinę IMEI kodą gauname informaciją apie prietaiso kilmę, modelį bei serijos numerį. Taip pat sužinome, ar įrenginys šiuo metu yra pririštas prie kokio nors tinklo ir ar nėra įtrauktas į juodąjį sąrašą. Tad susisiekę su pardavėju internete, visada paprašykite įrenginio IMEI.

Kur rasti IMEI kodą?

Samsung: būdami namų ekrane (Home screen) paspauskite Programėlės (Apps) > Nustatymai (Settings) > ekraną slinkite žemyn, kol pamatysite Apie įrenginį (About device) arba Apie telefoną (About phone) > Būsena (Status) > IMEI informacija (IMEI information). Paspaudus, jūsų 15 skaitmenų IMEI numeris pasirodys ekrane su visais kitais IMEI duomenimis.

iPhone: Nustatymai (Settings) > Bendrieji (General) > Apie (About) ir slinkite ekraną žemyn, kol pamatysite reikiamą informaciją.

IMEI numeris taip pat būna spausdinamas ant kai kurių iPhone nugarėlių. Jį rasite smulkiai atspausdintame tekste nugarėlės apačioje. Tačiau ne paslaptis, kad galiniai dangteliai gali būti lengvai pakeičiami, tad šis būdas nėra itin patikimas perkant iPhone internetu iš nepatikimų pardavėjų.

Dar vienas būdas, kuris turėtų veikti daugelyje mobiliųjų įrenginių, atidarius telefono numerio rinkimo langą ir surinkus *#06#. Ekrane iškart pasirodys IMEI informacija.

Kaip elgtis gavus informaciją apie juodąjį sąrašą?

Taigi, jei patikrinus IMEI kodą jums rodoma informacija, kad prietaisas yra įtrauktas į juodąjį sąrašą, jokiu būdu jo nepirkite. Į šį sąraša patekę IMEI rodo, jog įrenginys buvo pažymėtas kaip pamestas arba pavogtas. Su šiuo telefonu jūs negalėsite naudotis jokiomis mobiliojo ryšio operatoriaus paslaugomis.

IMEI kodas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937