Socialinių būstų skaičius Palangoje auga

Palangos miesto savivaldybė šiais metais įsigijo penkis socialinius būstus. Palyginti su ankstesniais metais, tai – ženkliai didesni skaičiai, ir jie, pasak Savivaldybės administracijos Ūkio ir turto vyriausiosios specialistėsAudrutės Keblienės, dar negalutiniai – šiuo metu Savivaldybė laukia pasiūlymų, kadangi artimiausiu metuketinama įsigyti dar du socialinius būstus – trijų ir vieno kambario butus.

„Palangos miesto savivaldybė pastatų, tinkamų pritaikyti socialiniam būstui, taip pat – laisvos žemės, tinkamos naujų būstų statybai, neturi, todėl socialinį būstą įsigyti galime tik vieninteliu būdu – pirkdami. 2014 m. įsigyti  2 butai,  2015 m. ir 2016 m. pirkimo procedūros buvo vykdomos, tačiau negauta nė vieno pasiūlymo, tad šiemet įsigyti penki socialiniai būstai – džiuginantis rodiklis“, ­– sakė A. Keblienė. 

Socialiniam būstui įsigyti skiriamos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Įgyvendinant projektą „Socialinio būsto fondo plėtra Palangos miesto savivaldybėje“ minėtam tikslui buvo numatyta kiek daugiau nei 230 tūkst. eurų. Savivaldybė prie šios sumos prisideda ne mažiau kaip 15 procentų, tad bendra suma, skirta socialiniam būstui įsigyti, siekia beveik 271 tūkst. eurų.

A. Keblienė pabrėžė, jog perkant butus atsižvelgiama į siūlomo būsto kokybę – siekiama įsigyti kuo geresnės kokybės, aukštesnės energinio naudingumo klasės butus. 

Šiais metais Savivaldybė jau įsigijo du 2-jų kambarių ir tris 1-o kambario butus, šie eilės tvarka išnuomoti asmenims ir šeimoms, įrašytiems į asmenų ir šeimų turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą. „Kadangi įvykdžius šiuos pirkimus dar liko sutaupyta lėšų, už jas papildomai planuojama įsigyti dar du socialinius būstus. Pardavėjų pasiūlymų laukiame iki gruodžio 7 d. 10 val. – sakė Ūkio ir turto skyriaus vyriausioji specialistė. – Nupirkti būstai, laikantis eiliškumo, būtų išnuomoti asmenims ir šeimoms, įrašytiems į asmenų ir šeimų turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą.

Šiuo metu Palangos miesto savivaldybės asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąraše yra 51 asmuo (šeima). Šis sąrašas kasmet tikslinamas.

Padidinus socialinių būstų skaičių Palangoje, siekiama ne tik sumažinti socialinio būsto eilėje laukiančių šeimų skaičių, pagerinti palangiškių gyvenimo kokybę, bet ir sumažinti jaunų ir aktyvių kurorto gyventojų emigraciją.

kitos naujienos

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
SocialiniųbūstųskaičiusPalangojeauga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928