Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos

Vilniuje kultūros netrūksta. Kad nepasiklystumėte tarp jos įvairovės ir nepraleistumėte geriausių bei įdomiausių renginių, pristatome šios savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijas.

Prisijunkite prie Facebook puslapio „Kultūra Vilniuje“.

Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos, nuotrauka-1

1. Dramaturgijos festivalis Versmė'17

Onutė Gražinytė - pianistė, pastebėta, kviečiama ir apdovanota ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Programa sudaryta iš įvairių fortepijoninių opusų – skambės nuo baroko epochos iki XX amžiaus kompozitorių J. S. Bacho, L. van Beethoveno, J. Vitolso, K. Szymanowskio, F. Schuberto, A. Scriabino, F. Chopino ir F. Liszto kūriniai.

Kur? Lietuvos nacionalinis dramos teatras.

Kada? Spalio 27 - lapkričio 5 d.

2. Paroda: Mano Vidinis Kosmosas

Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos, nuotrauka-2

Jauna dailininkė Agnis nori pristatyti savo parodą pavadinimu "Mano vidinis kosmosas" ir pateikti kolekciją iš septynių paveikslų, kurios tema "Čakros". Menininkė mano, kad kiekviena esybė turi savo vidinį kosmosą, ir jos tikslas, kad kiekvienas geriau pažintų savo vidinius pasaulius su jos paveikslų pagalba. Šie šedevrai buvo tapomi ilgus metus satviškoje ir meditacinėje atmosferoje persmelktoje kosminėmis vibracijomis ir tik tokiu būdu išvydo šį pasaulį nauja šviesos vibracija. Taip pat Agnis mano, kad jos paveikslai gali gydyti kiekvieną pripildydami ir valydami savo šviesa.

Kur? Profsąjungų rūmai.

Kada? Antradienį, 22 val.

3. Promočių giesmės. ILGĖS

Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos, nuotrauka-3

Ilgių dainos - ypatingas reiškinys mūsų kultūroje. Susitiksim paminėti protėvių, jų laikus menančiom giesmėm. Melodija ir daina jungia mus su jais. Šį kart susitiksim antradienį. Kas gi buvo tos Ilgės? Kada atsirado Vėlinės? Kodėl vadinama visų šventųjų diena? Nuo kada ant kapų degame žvakutes? Kokios tradicijos slepiasi po šiais pavadinimais? Ir kokia jų reikšmė kitose tautose. Kuo ypatingos vėlinių dainos? Susitiksim, padainuosim. Paminėsim. Prisiminsim. Daina visais laikais, visose tautose, buvo ir yra lygi maldai.

Kur? Miesto laboratorija.

Kada? Antradienį, 18 val.

4. Nemokama ekskursija "Šiurpiosios Vilniaus istorijos"

Vilniaus senamiestis pilnas paslapčių, keistenybių ir šiurpių istorijų pėdsakų. Čia kadaise siautėjo šmėklos, žvangėjo geležinės grandinės, naktimis po Vilniaus skersgatvius klajojo vaiduokliai, skambėjo kraupus juokas. Čia, Vilniaus širdyje, kraujas liejosi laisvai, ir šiandien, praeidami pro šias vietas, net nesusimąstome, kad prieš mūsų akis – to kraujo pėdsakai... Čia, Vilniaus senamiestyje, meilė galėjo pražudyti. Arba įtraukti į šmėklų pasaulį. Čia kadaise skrajojo juodi angelai, tik žmonės jų kažkodėl prisibijojo. Ar bijote jų Jūs – patikrinsime paslaptingąją naktį, nes su juodaisiais angelais teks susidurti akis į akį. Čia darbavosi budelis, ant grindinio pasiuntęs ne vieną galvą. Ir visas šias baisenybes vainikuoja kultinė pabaisa rupūžės kūnu, gyvatės uodega ir gaidžio sparnais, nuo kurios žvilgsnio anapus iškeliavo ne viena dešimtis drąsių vilniečių. Ir visos šios pabaisos, šmėklos, vaiduokliai ir monstrai atgys „vaiduoklių naktį“, tad nepraleiskite progos išbandyti savo valios tvirtumo bei nervų šaltumo nemokamoje Vivid Vilnius ekskursijoje „Šiurpiosios Vilniaus istorijos“.

Ekskursijos pradžia: 18.30 val. prie Mindaugo paminklo (Arsenalo g. 1) Ekskursijos pabaiga: 19.45 val. prie Vilniaus Bastėjos (Bokšto g. 20)

Kur? Karaliaus Mindaugo paminklas.

Kada? Antradienį, 18:30 val.

5. Vėlinių ekskursija po Rasų kapines

Kviečiu į pasivaikščiojimą po pačias seniausias Vilniuje – Rasų kapines, vadinamas tautos panteonu. Šiose kapinėse palaidota daug Lietuvai nusipelniusių šviesuolių, be kurių darbo ir atsidavimo tikriausiai kad šiandien mes visi gyventume kitaip, o gal ir kitur. Ekskursijos metu susipažinsime su mūsų šviesuolių gyvenimais, kalbėsimės apie kapinių istoriją, ieškosime išskirtinių antkapių ir netikėtų miesto vaizdų. www.facebook.com/savaitgalioekskursijos

Kur? Rasų kapinės.

Kada? Trečiadienį, 14 val.

6. Džiazlaif groja Turguje

Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos, nuotrauka-4

Džiazlaif arba šeši įžūlūs džiazo chuliganai iš Vilniaus kviečia: • atsigaut nuo džiazo klausant džiazo • atšvęst neseniai nuskintą Grand Prix „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse • paminėti Džiazlaif 1 metų gimtadienį. Įėjimas 3 eur.

Kur? Baras "Turgus".

Kada? Ketvirtadienį, 20 val.

7. MC Mesijus ll Peronas

Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos, nuotrauka-5

Mesijus - avangardinio repo atlikėjas ir elektroninės muzikos balsas, savu metu subūręs ir gyvą repo orkestrą. Įtaigiosios slemo poezijos atstovas ir European Poetry Slam Championship 2014 nugalėtojas! Jo koncertų metu geriau auga palmės, greičiau gyja žaizdos ir lėtėja senėjimo procesas.

Kur? Peronas.

Kada? Ketvirtadienį, 20 val.

8. 258-asis Rastadienis

Trumpam pamiršome skaičiuoti, bet skaičiaus nepametėme - 258 -ą ketvirtadienį sveikiname Jus gerieji Rastadienio žmonės! Šiandien nusimato gausa: 21:00 skaniai ir gausiai vakarieniaujame 22:00 prasimankštiname 22:30 JACK KRASS 23:30 ANBER 00:30 SALTYSUGAR 01:30 M1DLET 03:00 DOCTAH JAHNGLE 04:20 RYTO TRALIALIA Drum and bass galia, kaitinantis kraują maistas, šokiai, pokalbiai prie taurės ir pastovus rastadienio planas.

Kur? Selfiecide Bar.

Kada? Ketvirtadienį, 22 val.

9. ONYX koncertas

Savaitės kultūros renginių Vilniuje rekomendacijos, nuotrauka-6

Lapkričio 3 d., po dviejų metų pertraukos, menų fabrike „Loftas” vėl koncertuos ONYX – hardcore gangsta repo legendos iš Niujorko. Dar iki šiol repo fanai prisimena sausakimšus, “stogus nurovusius” pasirodymus 2014 ir 2015 metais. Net neabejojame, kad šis bus dar siautulingesnis, nes reperiai Vilniuje pristatys naujausią, šiais metais išleistą albumą „Shotgunz in Hell”, įrašytą kartu su Dope D.O.D. Albumas buvo labai teigiamai įvertintas tiek kritikų, tiek fanų ir tai dar kartą įrodo, kad 25 metus gyvuojanti legenda dar turi daug jėgos ir toliau išlieka viena įtakingiausių repo grupių pasaulyje.

Kur? Loftas.

Kada? Penktadienis, 21 val.

10. WhaleSounds koncertas

WhaleSounds – penkių aktorių muzikinis nardymas, kurio garsai savo kelionę pradeda iš giliausio vandenyno taško. Esame muzikinės šviesos nešėjai, tobulo-kosminio garso, negirdimo dažnio, gyvybės ieškotojai, kitoje, povandeninėje, požeminėje ar tarpgalaktinėje erdvėje.

Mes kuriame – sąmoningą, ambientinę, multi-instrumentalistinę elektroninę muziką. Koncentruojamės į garso gylį, jo variacijas, paiešką ir augimą iki tam tikros muzikos, kuri kviečia nerti į meditacinį, atpalaiduojantį lauką. Kuriame kelionės laiku įvaizdį, inspiruotą netikėtumo momentais, kuris leidžia ne tik banguoti ir liūliuoti klausytoją, bet ir rėžti aštriai atvirai, jį nustebinant.

Kur? GeltonosSofosKlubas.lt (Šeimyniškių g. 23).

Kada? Sekmadienį, 19 val.

kultūra top10 renginiai Vilniuje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937