Minint tarptautinę dieną prieš stichines nelaimes - fotografijų konkursas

Spalio 11-oji diena minima kaip Tarptautinė diena prieš stichines nelaimes. Šią dieną siekiama atkreipti viso pasaulio šalių dėmesį į stichines nelaimes, suteikti informacijos, kaip iš anksto joms pasiruošti ir kaip sumažinti jų padarinius. Atkreipti dėmesį į stichinės nelaimes svarbu, nes jos vyksta vis dažniau ir sukelia vis sunkesnius padarinius.

Palangos miesto savivaldybės administracija organizavo fotografijų  konkursą „Ekstremaliosios situacijos židinys“. Pagrindinis reikalavimas, kad įvykis ar situacija fotografijoje būtų užfiksuotas Lietuvoje. Šio konkurso pagrindinis tikslas - diegti visuomenei supratimą apie galimas nelaimes, ekstremalius įvykius ar situacijas, kurie sukelia pavojų ten esančių gyventojų sveikatai ir (ar) gyvybei, turtui ir (ar) aplinkai. Skatinti visuomenės domėjimąsi civiline sauga, mokytis pažinti galimus pavojus, nelaimes.

Už dalyvavimą fotografijų konkurse „Ekstremaliosios situacijos židinys“ ir užfiksuotus įvykius nuotraukose apdovanota Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos VPPP inspektorė Lina Baušienė.

kitos naujienos

Mininttarptautinędienąpriešstichinesnelaimes-fotografijųkonkursas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929