Pasaulyje minima mokytojų diena

Praėjus vos mėnesiui nuo rugsėjo 1-osios, kai darželiai, mokyklos ir universitetai prisipildo klegesio, o stalai tądien lūžta nuo gėlių puokščių, į mokymosi įstaigas sugrįžta kita šventė, skirta pagerbti visų mūsų gyvenimams atsidavusius žmones - mokytojus.

Spalio 5-oji - tarptautinė mokytojų diena, kuria siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Juk šių žmonių darbas be galo varginantis, jie turi prisiimti atsakomybę už vaiko išsilavinimą bei ugdymą. O šiame tekste pateiksime dar daugiau dalykų, už kuriuos privalome padėkoti savo esamiems ar buvusiems mokytojams.

1. Mokytojai yra atsidavę žmonės, kurie mėgaujasi darydami įtaką. Šie žmonės mokytojais tapo tam, kad pakeistų jaunuolių gyvenymus.

2. Mokytojų darbas netrunka tiek, kiek nurodyta jų darbo valandų skaičiuje. Daugeliu atveju į darbą jie ateina gerokai anksčiau, išeina daug vėliau arba nešasi užduotis namo.

3. Mokytojus nuoširdžiai nuvilia mokiniai, kurie neišnaudoja viso turimo potencialo. O dažnai dėl to, kad mokytojas stengiasi vaikui padėti atsiskleisti, jis būna įvairiai pravardžiuojamas ir nemėgstamas iki kol mokinys pradeda suprasti, jog visa tai buvo daroma vardan jo.

4. Mokytojai yra žmonės ir turi gyvenimus už mokyklos sienų. Jiems pasitaiko ir gerų, ir blogų dienų. Ir taip, jie daro klaidas.

5. Visi mokytojai be išimties yra itin kūrybingos ir originalios asmenybės.

6. Mokytojai nuolatos tobulėja. Jie visada ieško geresnių būdų prieiti prie savo mokinių.

7. Mokytojams itin daug reiškia, kai sutikę buvusius mokinius iš jų lūpų išgirsta, kaip šie vertina mokytojų įdėtą darbą ir kiek daug tai jiems davė gyvenime.

8. Mokytojai visada nori savo mokiniams to, kas geriausia.

9. Labai dažnai dalykus, kurių reikia klasėje, mokytojai perka už savo pinigus.

10. Mokytojai supranta, kad mokiniai susiduria su įvairiomis, kartais sudėtingomis situacijomis namuose, tad jų tikslas yra ne tik išmokyti tam tikro dalyko, bet ir padėti susidoroti su asmeninio gyvenimo iššūkiais.

11. Mokytojai nori tapti įkvėpimu savo mokiniams.

12. Mokytojai yra gailestingi, nuoširdūs ir visuomet užjaučiantys savo mokinius.

13. Mokytojai trokšta, kad jų mokiniai taptų sėkmingais ir valstybei naudingais piliečiais.

14. Kartais mokytojams tenka atlaikyti ne tik mokinių, bet ir jų tėvų, manančių, jog jų vaikas pats tobuliausias ir negali klysti, pykčio protrūkius.

15. Mokytojai nuolat nerimauja dėl mokinių, kurie neturi geriausių gyvenimo sąlygų už mokyklos ribų.

Ir tai tik dalis to, kiek dėl mūsų padaro šios garbingos profesijos atstovai. Ačiū Jums, Mokytojau!

Mokytojųdiena mokykla švietimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938