70 tūkst. Lietuvos vaikų dalyvaus „Solidarumo bėgime“

Šiandien Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė „Atgajos“ specialiojoje mokykloje paskelbs didžiausios šalyje moksleivių paramos akcijos „Solidarumo bėgimas“ pradžią ir duos startą pirmąjam bėgimui. Šias labdaringas sporto varžybas jau ketvirtą kartą surengs organizacija „Gelbėkit vaikus“.

Šiemet „Solidarumo bėgime“ dalyvaus daugiau nei 400 Lietuvos ugdymo įstaigų, o bėgimo distancijas įveikinės per 70 tūkst. vaikų. Varžybų metu paaukoti pinigai bus skirti vargiai gyvenantiems Lietuvos ir Zambijos vaikams.„Solidarumo bėgimo“ metu bus ne tik renkamos lėšos tiems, kuriems jos labai reikalingos, tačiau moksleiviai išklausys edukacines programas, kurios moko būti tolerantiškais, paslaugiais, gyventi be smurto ir patyčių bei padėti aplinkiniams.

Šių metų bėgime išskirtinai bus skleidžiamos pozityviosios tėvystės idėjos, skatinamas solidarumas tarp skirtingų kultūrų ir įvairaus amžiaus moksleivių. Dalis surinktų lėšų bus skirtos Zambijos kaimo Chikabuko vaikams - lietuviai planuoja šioje skurstančioje Afrikos gyvenvietėje įkurti medicinos punktą.

„Linkiu bėgti drąsiai ir ryžtingai, nes kiekvienas Jūsų žingsnis vaikams reiškia saugumą, rūpestį ir gerovę“ , – kviečia šį renginį globojanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Solidarumo bėgimo“ principas yra itin efektyvus, mat kiekvienas jo dalyvis savo aplinkoje stengiasi surasti „rėmėjus“, kurie už kiekvieną nubėgtą kilometrą bus pasiryžę paaukoti tam tikrą pinigų sumą. Bėgime vaikai stengiasi nubėgti kuo daugiau kilometrų, jog surinktų kuo daugiau pinigų. Aukoti skatinami ne tik privatūs asmenys, tačiau ir verslininkai.

Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ savo veiklą pradėjo 1991 m. Tai neolitinė, nevyriausybinė, nereliginė organizacija, kovojanti už vaikų teises. Įvairiuose Lietuvos miestuose ji turi 22 padalinius. „Gelbėkit vaikus“ yra vienintelė Šiaurės Rytų Europos organizacija, nuo 2002 m. esanti tarptautinės organizacijos „Save the Children International“ tikrąja nare.

Paaukoti „Solidarumo bėgimui“ galima šiame puslapyje.

Solidarumobėgimas sportas Gelbėkitvaikus DaliaGrybauskaitė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936