Apie laimę vartoti sveikus produktus

Gyventi galima ramiau, nuoširdžiau, paprasčiau, galvojant ne tik apie save, bet ir apie tuos, kurie ateina – taip mėtinio gyvenimo filosofiją pristato pirmojo Lietuvoje ekologinio ūkio ir įmonės „Mėtos" įkūrėjai. Vilniaus rajone, Vaidotų kaime, veikiantis ekologinis ūkis ir augalinių aliejų bei ekstraktų gamykla jau trečią dešimtmetį Lietuvos ir užsienio vartotojams dovanoja natūralius, sąžiningai pagamintus maisto, pirties ir buities produktus.

Ne tik verslas, bet ir filosofija

Gražinos ir Mindaugo Vyskupaičių šeimos verslas siekia net XVIII amžių, kuomet ūkininkauti pradėjo „Mėtos“ įmonės įkūrėjų protėviai. Gražią šeimos tradiciją nutraukė tremtis ir sovietmetis, tačiau ji buvo atgaivinta 1989 metais įkūrus pirmąjį Lietuvoje ekologišką ūkį. Šiandien „Mėtos“ ūkyje per metus pagaminama 20 tonų augalinių ekstraktų ir 1,5 tonų eterinių aliejų, o mėtinio gyvenimo linijos asortimente galima rasti per 200 skirtingų aukščiausios kokybės produktų. Įmonė taip pat yra gavusi pasaulyje pripažintus IFOAM ECOAGROS sertifikatus.

„Mėtos“ įmonėje gaminamus maisto ir ne maisto produktus vienija tai, jog visi produktai yra įkvėpti gamtos ir pagaminti iš natūralių žaliavų. Ūkio įkūrėjai įsitikinę, jog laikais, kada viena sveikatingumo mada veja kitą, tiek maisto, tiek kūno priežiūros ar pirties produktų gamyboje ypač svarbu atliepti natūralius, o ne dirbtinai sukurtus organizmo poreikius.

Mėtinio gyvenimo filosofija neapsiriboja natūralių produktų gamyba ir pardavimu. Nuo veiklos pradžios įmonė  kartu su Kauno technologijos universitetu dalyvauja Europos Sąjungos rengiamuose Eureka ir Copernicus mokslo tyrimuose. Jų metu tiriama cheminė augalų sudėtis – antimikrobinės ir antioksidantinės savybės. „Mėtos“ ūkis yra atviras mokslininkams: tyrimus ūkyje atlieka  jaunieji Lietuvos biologai, ekologai.

Už saiką ir ekologiją

Vartoti atsakingai ir saikingai. Ne tik tai, kas sveikai pavadinta, bet tai, kas tikra ir ko iš tiesų reikia mūsų organizmui: tokią – sąžiningą sau, savo kūnui ir aplinkai, kurioje gyvename – vartojimo kultūrą skatina mėtinio gyvenimo linijos produktai. Maisto produktų asortimente galima rasti platų pilno grūdo duonos, natūralių lazdelių ir traškučių pasirinkimą. Taip pat lietuviškas daržoves, sveikus saldumynus, pagamintus iš morkų, moliūgų, svarainių. Įvairus ir siūlomų gėrimų asortimentas: vaistažolių arbatos, šalta arbata, natūralios obuolių sultys, gira.

Mėtinio gyvenimo linijoje gausu natūralių kūno priežiūros priemonių ir pirties produktų. Natūralūs eteriniai aliejai ir ekstraktai, kūno šveitikliai ir masažinis medus, aromatizuotos druskos ir ekstraktai garinėms pirtims – tai tik dalis sveikatai ir aplinkai draugiškų kosmetinių priemonių, kurios plačiai naudojamos ne tik namuose, bet ir daugelyje Lietuvos sanatorijų.

Tiems, kurie rūpinasi atsakinga buities priežiūra ir tvaria aplinka, rekomenduojamos natūralios buities prekės: „Gamta valo“ ir „Gamta saugo“. Tai alergijos nesukeliantys ir aplinkos neteršiantys produktai. „Gamta valo“ puikiai tinka indams bei rankoms plauti. Gaminys yra pagamintas iš natūralių garstyčių ir putoklio šaknų miltelių, todėl gali būti naudojamas ne tik namuose, bet ir vaikų ugdymo įstaigose. „Gamta saugo“ – iš vandeninio karčiojo kiečio ekstrakto, žaliojo muilo  ir gvazdikėlių eterinio aliejaus pagaminta augalų priežiūros priemonė, sauganti augalus nuo ligų ir kenkėjų atsiradimo.

Kasdienybės partneris

„Mėtos“ įkūrėjų teigimu, svarbiausia yra ne tik parduoti produktus, tačiau tapti patikimu savo klientų patarėju. Įmonės iniciatyva rengiami seminarai ir paskaitos apie sveiką gyvenseną, taip pat vykdomos ekskursijos. O bendrovės „Facebook“ paskyroje nuolat pateikiami vertingi ir naudingi sveikos gyvensenos patarimai.

Mėtinio gyvenimo produktus jau įvertino ir užsienio vartotojai: produktai eksportuojami į Rytų ir Vakarų Europą. O šią vasarą kūdikių vonelių ekstraktas prestižiniuose „Green Parents Beauty Awards“ buvo apdovanotas sidabriniu medaliu.

„Mėtos“ įmonėje auginamus ir gaminamus produktus galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose ir elektroninėje parduotuvėje www.ekologiskiproduktai.lt. Visi produktai gaminami iš natūralių sudedamųjų medžiagų, be konservantų ir kitų sintetinių priedų.

„Mėta“ - „Facebook'e“:www.facebook.com/MetinisGyvenimas

Mėta Mėtinisgyvenimas ekologiškiproduktai eteriniaialiejai pirtiesprekės lietuviškaprodukcija ekologiškigaminiai vaistažoliųarbatos kūdikiųvoneliųekstraktas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936