Pagreitį įgavęs grybavimo sezonas reiškia ne vien atpalaiduojančius pasivaikščiojimus miške, papildomas pajamas ir skanius pietus. Kiekvienais metais į ligonines patenka ir ne vienas, kuris grybais apsinuodija. Tiesa, dažniausiai virškinimo sutrikimai kyla padauginus šių miško gėrybių, kadangi tai sunkus maistas ir nederėtų jų valgyti nei daug nei dažnai.
Tačiau kartais per visą šalį nuaidi atvejai, kuomet apsinuodijama nuodingais grybais, o tuomet svarbi tampa kiekviena minutė - laiku nesikreipus į medikus žmogaus baigtis laukia liūdna. Gydytojai pataria į pintinę jokiu būdu nedėti grybo, dėl kurio abejojate. O vienas būdų savo abejones patikrinti - žinoti išskirtines nuodingų grybų savybes.
1. Nelygi, gumbuota kepurėlė. Jei grybo kepurė turi kitos spalvos iškilimus, kurie primena tarsi pleistru užklijuotas žaizdeles, nederėtų krauti jo į krepšį.