Kol prasidėjęs ruduo dienomis vis dar lepina saule, o miškas - gėrybėmis, laisvą pusdienį praleisti miške renkasi ne vienas grybų mėgėjas. Na, o kad nepritrūktų idėjų, kaip surinktomis gėrybėmis pasilepinti, šį kartą jums siūlome išbandyti tikrų tikriausią rudens šedevrą – šviežių baravykų sriubą.
Rudens šedevras - šviežių baravykų sriuba

Reikės:
- 1 kg baravykų;
- 4 riekelių itališko kumpio (Prosciutto);
- 5 skiltelių česnako;
- 250 ml šviežios grietinėlės;
- 1 pundelio petražolių;
- 3 vnt. bulvių;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 50 gr. sviesto;
- 50 gr. kvietinių miltų.
Kaip pasigaminti?
Nuplautus ir smulkiai supjaustytus baravykus sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, sviestu ir česnaku. Taip pat suberkite pusę smulkintų petražolių ir bulves, kepkite viską kartu kol gražiai apskrus. Tada supilkite miltus, vandenį ir troškinkite apie 1 val. Grietinėlę išplakite, o kumpį, supjaustytą plonomis riekelėmis, 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Sriubą patiekite su šaukštu grietinėlės ir kepinto kumpio griežinėliais. Skanaus!
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Komentarai