Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius

Europos čempionų titulą ginantys ispanai pirmieji žengė į Stambule vykstančių pirmenybių pusfinalį. Pirmajame ketvirtfinalio mače Sergio Scariolo auklėtiniai 84:72 (16:19, 18:14, 31:20, 19:19) pranoko vokiečius.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojas susitiks su Slovėnija arba Latvija. Šių komandų ketvirtfinalis prasidės antradienį 21:30.

Dvikovos pradžioje vokiečiai tiesiog parbloškė savo kur kas tituluotesnius varžovus. Denniso Schroderio vedama komanda galingai šovė į priekį 9:2, o „Atlanta Hawks“ lyderis pirmosiomis minutėmis akivaizdžiai pranoko savo tiesioginį oponentą Ricky Rubio.

Tačiau panikuoti Sergio Scariolo ir jo auklėtiniai nesiruošė. Pagerinę gynybą, Europos čempionai pradėjo artėti prie savo varžovų, o baigiantis pirmajam kėliniui beveik visiškai ištirpdė varžovų pranašumą – 16:19.

Bet vokiečiai neišskydo, net D.Schroderiui sėdus ant atsarginių suolo. Antrą kėlinį Chriso Flemingo auklėtiniai pradėjo nedideliu spurtu ir vėl atitrūko – 25:17.

Visgi daugiau ispanai nesiblaškė. Pau Gasolis vis labiau dominavo po abiem krepšiais, o kėlinio viduryje Sergio Rodriguezas smeigė tritaškį ir ispanai pirmą kartą išsiveržė į priekį – 30:27.

Po Marco Gasolio pataikymo ispanai turėjo ir penkių taškų pranašumą, bet kėlinio pabaigoje vokiečiai nutraukė taškų badą ir šiek tiek priartėjo. Įpusėjus mačui – minimalus ispanų pranašumas (34:33).

Atkaklios kovos netrūko ir po didžiosios pertraukos. Pailsėję vokiečiai vėl kaip reikiant kibo į atlapus savo galingiems varžovams ir įpusėjus kėliniui netgi pirmavo 45:43.

Visgi „Valencia“ lyderis Juanas Sastre likus 3 minutėms iki kėlinio pabaigos pataikė iš toli ir ispanai vėl perėmė iniciatyvą – 50:48.

Kėlinio pabaigoje labai sėkmingai į žaidimą įsijungė Marcas Gasolis. Aukštaūgis smeigė vieną tolimą metimą po kito, o ispanai po trijų kėlinių jau užtikrintai pirmavo – 65:53.

Visgi ketvirtajame kėlinyje grįžti į kovą ir sukurti stebuklo vokiečiai jau nebepajėgė. Ispanai užtikrintai išlaikė dviženklę persvarą ir tapo pirmąją pusfinalio dalyve.

Ispanija: Marcas Gasolis 28 (10 atk. kam.), Pau Gasolis 16, Sergio Rodriguezas 11, Joanas Sastre 8, Willy Hernangomezas 7.

Vokietija: Dennisas Schroderis 27, Danielis Theisas 15, Maodo Lo 9, Johannesas Thiemannas 8, Danilo Barthelas 6.

Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-1 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-2 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-3 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-4 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-5 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-6 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-7 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-8 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-9 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-10 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-11 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-12 Tris kėlinius vargę ispanai sudorojo vokiečius, nuotrauka-13

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Ispanija Vokietija Eurobasket
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929