Rugsėjo 22 d. palangoje – kultūrinė mokslinė konferencija „tautos atminties beieškant“

Rugsėjo 22 d. Palangos gintaro muziejuje vyks kultūrinė mokslinė konferencija, skirta A. J. Greimo 100-ųjų gimimo metinių jubiliejui „Tautos atminties beieškant“. Pasiklausyti įdomių pranešimų kviečiami visi besidomintieji.

Pasak organizatorių, ši konferencija rengiama švietėjiškais tikslais, telkiant atmintį apie nueitą lietuvių kelią po ledynmečio, grįžtant į senas jų buvimo vietas prie Baltijos.

„Kas aš pats sau? Kas aš Lietuvai, kas man Lietuva?“ – klausė savęs Algirdas Julius Greimas, kartu suprasdamas, kad tik kolektyvinių pastangų dėka galima atsakyti į tokius dvasinio, einant per kartų kartas, tapsmo lietuviais klausimus.

Kokia dvasinio lygmens jėga grąžino mus į senąsias vietas prie Baltijos? Tokie klausimai kyla ir šių dienų gyvenimo iššūkiuose, tapatinant save su savimi ir Lietuva. Ir tik kolektyvinių pastangų dėka galima į šiuos klausimus atsakyti.

Konferencijos pranešėjai apžvelgs dvasinius ir materialinius lietuvių gyvenimo paliktus pėdsakus, pradedant nuo Šiaurinės Afrikos krantų ir baigiant šių dienų geografinėmis platumomis.

Be kitų temų, daug dėmesio bus skiriama Palangos astronomijos observatorijai. Konferencijos metu dalyviams, svečiams ir miesto visuomenei bus parodytas veikiantis tokios observatorijos darbo modelis.

kitos naujienos

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
Rugsėjo22d.palangoje–kultūrinėmokslinėkonferencija„tautosatmintiesbeieškant“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938