Palangos vėliavos – motociklininkams, ryterna modul mototourism rally metu atstovausiantiems mūsų miestą

Trims komandoms, reprezentuosiančioms Palangą Ryterna Modul Mototourism Rally metu, trečiadienį kurorto meras Šarūnas Vaitkus įteikė po miesto vėliavą bei palinkėjo sėkmės  ir tinkamai atstovauti Palangai.

Rugpjūčio 19 d. startuosiantis Ryterna Modul Mototourism Rally po visą Lietuvą organizuojamas jau septintus metus. Jo metu šimtai motociklininkų entuziastų per vieną dieną aplankys per 30 kontrolinių punktų, susijusių su Lietuvos kultūra, istorija ir paveldu. Finišas numatytas tos pačios dienos vakare Birštone.

Palangai šiais metais atstovaus trys komandos: „Vakarų vėjai“, „AVEK“ bei „Keturi aukštaičiai ir žemaitis“.

Komandai „Vakarų vėjai“ vadovauja Gintaras Vytautas Krivickas (su „Honda NT 700 V“), šią komandą taip pat sudaro Valdas Zinkevičius („Honda VTX 1300“), Dalia Sakalauskienė („Honda“), Vidmantas Laučys („Honda VTX 1300“), Loreta Laučienė („Honda“), Silva Sendrausienė („Honda“), Stasys Sendrauskas („Honda VT 1100“), Viktorija Gulnickaja („Suzuki“) ir Mantas Galvanauskas („Suzuki V-Strom 650“).

Komanda „AVEK“ yra vadovaujama Audriaus Valatkos (BMV R1200R“). Kartu su kapitonu komandoje – ir Eligijus Karbauskas (su „BMW R nine T“).

 „Keturi aukštaičiai ir žemaitis“ yra vadovaujama Lino Ramanausko (su „Honda Transalp“). Šią komandą taip pat sudaro Erikas Bronizas  („Kawasaki ZL600“) bei Andrius Gritėnas („Suzuki DR650“).

Ryterna Modul Mototourism Rally motociklininkus jau septintus metus suvienija tam, kad šie keliautų drauge ir pažintų Lietuvą, mažiau atrastas jos puošmenas nuo gamtos iki naujam gyvenimui prikelto išpuoselėto kultūros paveldo, istorinių momentų ir žmonių. "Tai – komandinis nuotykinis ralis po visą Lietuvą. Juo mėgaujasi intelektualūs motociklų vairuotojai ir vairuotojos“, – taip sako Lietuvos policija, Benediktas Vanagas, Nerijus Juška, Algirdas Toliatas, Aidas Bubinas ir Jurgis Didžiulis.

„Jeigu tu myli Lietuvą, kaip dainuoja Marijonas Mikutavičius. Arba tiki, kad „Ji gražesnė nei tu man sakei“ (Linas Adomaitis). O gal tiesiog nori visa tą grožį atrasti savo akimis vėl ir vėl iš naujo. Tuomet tu esi lyderis, siekiantis aukštumų karjeroje, gyvenime, pažinime, taip sako Dakaro pilotas Antanas Juknevičius.

Ralio dalyviai (tiek mėgėjai, tiek ir patyrę) važiuoja įvairių modelių motociklais po Lietuvą, aplanko ir pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos gamta, istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia ralio dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams, geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

Ralis vyksta Baltijos kelio dienos išvakarėse, ir tai nėra atsitiktinumas. Būtent ši mintis ir įkvėpė raliui pradžią prieš septynerius metus. Tai lyg nauja Baltijos kelio versija – žmonių, kuriems rūpi jų kraštas. Tik šį kartą simbolinis susikibimas rankomis vyksta apjuosiant Lietuvą motociklais ir sukuriant savo Baltijos kelio maršrutą.

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
Palangosvėliavos–motociklininkams ryternamodulmototourismrallymetuatstovausiantiemsmūsųmiestą
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933