Palangoje lankėsi gruzijos nepaprastoji bei įgaliotoji ambasadorė lietuvoje khatuna salukvadze

Penktadienį Palangos miesto savivaldybėje lankėsi ir su miesto mero pavaduotoju Rimantu Antanu Mikalkėnu bei Savivaldybės administracijos direktore Akvile Kilijoniene susitiko nepaprastojibei įgaliotoji Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo mero patarėjas Pranas Žeimys, Savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Inga Juozapaitienė, šio skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Šikšnienė, Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Mitkevičiūtė, taip pat – Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, vadybininkė Alma Slaboševičienė bei Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos  prezidentė Ingrida Valaitienė.

Susitikimo metu A. Slaboševičienė ambasadorei pristatė Palangos kurortą bei turizmo galimybes, mero pavaduotojas R. A. Mikalkėnas papasakojo, kokių priemonių imamasi, kad būtų kuo labiau sumažintas sezoniškumas Palangoje. „Dirbama trimis kryptimis: kultūros sporto bei sveikatinimo. Labai svarbu, kad atvykę svečiai Palangoje turėtų ką veikti bet kokiu oru, todėl statome uždarus, visus metus veikiančius kultūros ir sporto objektus, o verslas pastaruoju metu aktyviai investuoja į sveikatinimo objektus“, – sakė R. A. Mikalkėnas.

Su ambasadore kalbėta ir apie Palangos bei Gruzijos kurorto Kobuleti bendradarbiavimą – A. Kilijonienė informavo, kad šių dviejų miestų draugystės ir bendradarbiavimo sutartis pasirašyta 2011 m.

Ambasadorė pasidžiaugė, kad tarp Palangos ir Kobuleti yra užsimezgę draugiški santykiai, vyksta bendradarbiavimas bei pabrėžė, jog šiems dviem kurortams būtų galima rengti bendrus projektus jaunimo  užimtumo, kultūros ir kitose srityse. Susitikimo metu Gruzijos ambasadorė teigė, jog labai džiugina ne tik Palangos ir Kobuleti bendradarbiavimas, bet ir Lietuvos ir Gruzijos draugiški santykiai.

Ambasadorė taip pat pabrėžė, jog Palangos miesto savivaldybėje įvykęs susitikimas buvo ne tik įdomus, bet ir labai naudingas. „Noriu su Gruzijos Turizmo departamentu pasidalinti informacija apie Palangą, kad čia atvyktų kuo daugiau Gruzijos turistų“, – sakė K. Salukvadze.

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
Palangojelankėsigruzijosnepaprastojibeiįgaliotojiambasadorėlietuvojekhatunasalukvadze
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931