Rugpjūtis palangoje skirtas tautinio kostiumo metams - „meistarnė“

Palanga visą vasarą traukė miesto svečius, siūlydama įvairiausius laisvalaikio būdus. Tiems, kurie Palangoje ketina apsilankyti rugpjūčio mėnesį, Palangos kultūros ir jaunimo centras kartu su Palangos krašto etnoklubu „Mėguva“ siūlo išmėginti amatų centro bandomąją studiją, kurioje: audimas, siuvimas, siuvinėjimas, mezgimas, odininkystė, medžio apdirbimas (klumpės, sagos, audimo ir verpimo įrankiai).

Visą rugpjūčio mėnesį, kultūros bare „Kablys“, adresu S. Dariaus ir S.Girėno g. 13, vyks edukacinės programos, seminarai, demonstracijos svečiams, palangiškiams, tautinio kostiumo gamintojams ir gerbėjams. Lankytojai galės patys pasidaryti jei ne pilną kostiumą, tai jo detales: marškinius, nagines, juostą, kepurėlę, delmoną, ar suvenyrinę smulkmeną.

Kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru bus organizuojami du seminarai tautinių kostiumų gamintojams. Pasak vienos iš organizatorių, Zitos Baniulaitytės, gamintojai labai laukia tokių susibūrimų, trokšta žinių ir pasidalinimo meistrystės problemomis.

Visą rugpjūčio mėnesį, dalinai finansuojant Palangos miesto savivaldybės administracijai, įsikūrusi amatų dirbtuvės - „Meistarnė“ pritrauks lankytojus ir šiuolaikinių inovacijų panaudojimu. Vienas iš dirbtuvių akcentų, interaktyvus žaidimas – fotoveidrodis. Prie veidrodžio ekrano priėjęs žmogus galės pasirinkti ir virtualiai pasimatuoti tautinį kostiumą bei jį valdyti: didinti, mažinti, keisti poziciją ir nusifotografuoti.

Vienas iš projekto tikslų yra pritaikyti inovacijas tradicinių amatų ir tautinio kostiumo tęstinumo aktualizavimui. Tad atvykę į amatų dirbtuves, kiekvienas galės susipažinti ne tik su senų tradicijų savitumu, bet taip pat sužinoti ir apie šiuolaikinių produktų kūrėjus, pamatyti jų produkciją.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
Rugpjūtispalangojeskirtastautiniokostiumometams-„meistarnė“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938