Palangoje savaitgalį – pirmasis vaikų susitikimas su jūra ir kitos atrakcijos

Palangoje artėjantis savaitgalis bus itin turtingas renginių: pirmą kartą pamatyti jūrą į kurortą suvažiuos 550 vaikų – socialinės akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ dalyvių. Kurorte šeštadienį taip pat skambės mažųjų dainos – vyks vaikų muzikos festivalis „Laumės juosta“, gaus amerikietiškų automobilių ir motociklų varikliai, vyks ir kiti renginiai.

„Pasveikink jūrą Palangoje“

Daugiau kaippusė tūkstančio vaikų iš įvairių Lietuvos miestų šeštadienį Palangoje pirmą kartą pamatys jūrą – kurorto Savivaldybės iniciatyva jau antrus metus rengiama socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“. Palangiškiai pakvietė visas šalies savivaldybes į Palangą atvežti po dešimties vaikų, nė karto nemačiusių jūros, grupes. Taip Palangos miesto savivaldybė jungiasi prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“.

Palangos mero Šarūno Vaitkaus teigimu, Lietuvoje vis dar vaikų, kurie nėra matę jūros, ir tai liūdina. „Todėl jau antrus metus iš eilės į Palangą pakvietėme mažuosius iš sunkiau besiverčiančių šeimų, kadangi tuo, ką turime gražiausio – jūra – norime dalintis su visos šalies vaikais. Socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“, kurios metu Palangos savivaldybė dalyvius nemokamai apgyvendina, pasirūpina maitinimu bei pramogomis, taip pat mažiesiems pasiūlo pirmąją pažintį su jūra, yra visų palangiškių dovana sunkiau gyvenančių šeimų vaikams. Džiaugiuosi, kad įgyvendinant šią akciją nesame vieni – prie Palangos savivaldybės iniciatyvos prisijungė ir nemažai rėmėjų, taip pat – savanorių, padėsiančių užtikrinti smagų savaitgalį mažiesiems mūsų svečiams“, – sakė meras.

Į Palangą atvykę vaikai sulauks ne tik miesto vadovų dėmesio – su „Pasveikink jūrą Palangoje“ dalyviais susitiks ir į kurortą atvykusi šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Nuoširdžiai džiaugiamės Prezidentės rodomu dėmesiu šiai socialinei akcijai. Neabejojame, kad susitikimas su šalies Prezidente vaikams paliks neišdildomą įspūdį“, – sakė Š. Vaitkus.

Pirmosios pažinties su jūra atvykusių mažųjų kurorto svečių Palangoje lauks ypatingas, pramogų itin turtingas savaitgalis: vaikai šeštadienio vidurdienį pirmą kartą pamatys jūrą, paplūdimyje statys svajonių miestą, dalyvaus specialiai jiems Birutės parke surengtame piknike. Pramogų mažiesiems kurorto svečiams numatyta ir daugiau: norintieji nemokamai lankysis Gintaro bei Kurorto muziejuose, vaškinių figūrų parodoje, stebės amerikietiškų automobilių paradą miesto gatvėmis, lankysis Pasakų parke, gėrėsis muzikinio fontano programa. Vakare mėgausis filmų naktimi.

Sekmadienį vaikų laukia ne mažiau turininga diena: pasistiprinę pasienietiška koše, vaikai stebės kinologų parodomąją programą, mėgausis aktyviomis pramogomis „Palangos vasaros parke“, mažųjų lauks ir maudynės jūroje, balionų mūšis bei įvairios paplūdimio pramogos.

„Laumės juosta“

 Šeštadienį Palangoje skambės ne tik vaikų juokas, bet ir mažųjų dainos – jau 23-ą kartą vyks vaikų muzikos festivalis „Laumės juosta“, organizuojamas Laimos Lapkauskaitės.

Dvi dienas truksiančioje šventėje dalyvaus apie 40 vaikų muzikos kolektyvų bei gausus būrys jaunųjų solistų. Pagrindinis koncertas, kuriame vaikai scenoje pasirodys su žinomais šalies aktoriais, Jūratės ir Kastyčio skvere prasidės šeštadienį 19 val. Renginį ves aktorius Marius Jampolskis, koncertas – nemokamas.

Beje, į šį koncertą jo dalyviai linksmai atžygiuos spalvinga eisena, kuri 18 val. prasidės ties Kurhauzu ir nusidrieks J. Basanavičiaus gatve.

„American Spirit“

Palangos gyventojų ir svečių dėmesio lauks ir festivalio „American Spirit“ dalyviai, į kurortą suvežę įspūdingus amerikietiškus automobilius ir motociklus. Nemažo smalsuolių susidomėjimo kasmet sulaukiantys sąskrydžio renginiai – nemokami.

Penktadienį prasidėjusiame ir dvi dienas truksiančiame sąskrydyje dalyvauja apie 150 amerikietiškų automobilių ir tiek pat motociklų savininkų iš Centrinės Europos valstybių.

Daugiausiai žiūrovų „American Spirit“ neabejotinai sulauks šeštadienį, pagrindinę renginio dieną. Žiemos stadione (Vytauto g. 16) smalsuoliai galės apžiūrėti 300 čia išrikiuotų amerikietiškų automobilių ir motociklų. Taip pat čia vyks „pačių pačiausių“ rinkimai, kuriuose varžysis į 31 kategoriją pagal gamybos metus bei kėbulo klasę suskirstyta amerikietiška technika. Žiūrovai, įsigiję loterijos bilietus, turės galimybę laimėti amerikietišką kabrioletą.

Vakare, 19 val., amerikietiška technika vėl išriedės į Palangos gatves – Didžiojo kruizo metu automobiliai ir motociklai važiuos Vytauto, S. Dariaus ir S. Girėno, Plytų, Ganyklų, Druskininkų, Vytauto, J. Basanavičiaus gatvėmis, Birutės al., Kęstučio g. bei vėl grįš į Žiemos stadioną.

Palangojesavaitgalį–pirmasisvaikųsusitikimassujūrairkitosatrakcijos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938