Nesveiki ukrainietiški saldainiai nukonkuruoja lietuviškus saldumynus

Lietuvoje gaminamiems saldumynams keliama didelė konkurencija, mat didėja ukrainietiškų saldainių importas, rašo „Verslo žinios“.

Kaip teigia „Vilniaus pergalės“ direktorius Rolandas Jančeris, pagrindinės varžybos vyksta su „Roshen“ produktais - tai sveriami saldainiai, kurie užima dalį rinkos nusičiupdami ir kitų šios kategorijos produktų klientus. Lygiai taip pat konkurencija keliama ir lietuviškų saldumynų gamintojams.

Pasak R. Jančerio, vartotojai daro klaidą neskaitydami etikečių ir prekę rinkdamiesi tik atsižvelgdami į kainą. Aklai pasitikėdami žmonės nepastebi, jog iš Ukrainos importuotų saldainių sudėtis prastesnė, pavyzdžiui, jie naudoja ypatingai didelį kiekį riebalais žudikais pramintų transriebalų, kuriuos Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja kiek įmanoma labiau riboti, daug cukrų. Būtent tai parduodamą produktą paverčia patraukliu kainos atžvilgiu, tačiau ir juose naudojamos žaliavos yra pačios pigiausios.

Dėl keliamos konkurencinės grėsmės pritarė ir „Rūtos“ vadovas Rolandas Pridotkas, kuris teigė, jog saldainių pasiūla pirkėjams priklauso nuo prekybos tinklų, o pastaraisiais metais ukrainietiškų saldainių lentynose daugėja.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Vilniauspergalė saldainiai importas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92