Tautiška giesmė palangoje skambėjo ant birutės kalno, bažnyčioje ir šventojoje

Gausus būrys palangiškių ir kurorto svečių Liepos 6-ąją rinkosi ant Birutės kalno kartu su visa Lietuva ir pasaulio lietuviais vieningai giedoti Tautišką giesmę. Lietuvos himnas Valstybės dieną skambėjo ir Palangos bažnyčioje bei Šventojoje.

Giedoti Tautišką giesmę kurorto gyventojai ir svečiai rinkosi pakiliai nusiteikę – dalis jų buvo pasidabinę tautiniais drabužiais ar tautiškais akcentais, gėlių vainikais, rankose laikė Trispalves. Lietuvos vėliavėlės, taip pat – ir Tautiškos giesmės žodžiai buvo dalijami ir renginio vietoje. 
Dar vienas šventinis akcentas ant Birutės kalno buvo galimybė ant specialaus atviruko, nurodant konkretų adresą, parašyti „Ačiū“ artimam žmogui, kuriam norima padėkoti. Ši galimybė sudominto daugelį susirinkusiųjų į šventę. Padėkos atvirukai netrukus paštu pasieks adresatus, juos maloniai nustebindami. 
Giedoti Tautiškos giesmės rinkosi labai įvairaus amžiaus kurorto gyventojai ir svečiai. Gausu buvo tiek vidutinio amžiaus, tiek pagyvenusių gyventojų, taip pat – ir jaunų šeimų su mažyliais. Ant Birutės kalno susirinko ir Palangos meno kolektyvai. 
Prieš visiems vieningai giedant Lietuvos himną, į susirinkusiuosius ant Birutės kalno kreipėsi bei su prasminga šventė visus pasveikino Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. 
Pasitinkant valstybės 100-metį, Tautiška giesmė šiemet visoje šalyje skambėjo nuo 100 piliakalnių. Būtent piliakalniai pasirinkti ne atsitiktinai – šie metai paskelbti Lietuvos piliakalnių metais. 
Pasaulį apskriejančios Tautiškos giesmės idėja gimė prieš aštuonerius metus gimė, kai buriuotojai, „Tūkstantmečio odisėjos“ metu jachta „Ambersail“ apiplaukę Žemės rutulį ir aplankę pasaulio lietuvių bendruomenes, visus tautiečius pakvietė vieningai švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį visiems vienu metu giedant Tautišką giesmę. Nuo tada vieningas Lietuvos himno giedojimas visose pasaulio vietose tapo Valstybės dienos šventinių renginių kulminacija.

kitos naujienos

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ
tautiškagiesmėpalangojeskambėjoantbirutėskalno bažnyčiojeiršventojoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938