Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenės veiklos stiprinimas

Palangos miesto savivaldybės tarybai patvirtinus Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Palangos miesto savivaldybėje aprašą, pradedamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuoto projekto įgyvendinimas.

Šiai priemonei įgyvendinti 2017 metais iš valstybės biudžeto Palangos savivaldybei yra skirta 15 744 eurai. Teikti paraiškas projektų rengėjai (bendruomeninės organizacijos, religinės bendruomenės ir bendrijos, nevyriausybinės organizacijos) galės, išplėstinėms seniūnaičių sueigoms (toliau – Sueigos), patvirtinus prioritetines vykdytinas ir finansuotinas veiklas, skirtas priemonei įgyvendinti. Kvietimas teikti paraiškas bus skelbiamas Savivaldybės interneto puslapyje ir vietinėje spaudoje.
Siekiant sėkmingai įgyvendinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuotą priemonę „Bendruomeninės veiklos stiprinimas savivaldybėse“, Palangoje liepos mėnesį bus sudaromos išplėstinėms seniūnaičių sueigos, kurios priims sprendimus dėl prioritetinių vykdytinų ir finansuotinų veiklų tos Sueigos teritorijoje nustatymo, vertins gautas paraiškas, priims sprendimą (-us), kuri (-ios) organizacija (-os) vykdys projektą (-us), vykdys projekto (-ų) įgyvendinimo stebėseną. Sueigos sudaromos iš seniūnijos seniūnaičių ir tos seniūnijos aptarnaujamoje teritorijoje veikiančių bendruomeninių organizacijų deleguotų atstovų. 
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu, bendruomeninė organizacija tai yra asociacija, kurios steigėjai ir nariai yra gyvenamosios vietovės bendruomenės (jos dalies arba kelių gyvenamųjų vietovių) gyventojai (jų atstovai) ir kurios paskirtis yra įgyvendinti viešuosius interesus, susijusius su gyvenimu kaimynystėje. 
Palangoje bus sudaromos dvi Sueigos: Šventosios seniūnijos ir likusios Palangos teritorijos, kurios seniūnijos funkcijas atlieka Palangos miesto savivaldybės administracija. Palangoje veikiančios, registruotos bendruomeninės organizacijos iki šių metų liepos 15 dienos yra kviečiamos deleguoti savo atstovus į Sueigą, kurios teritorijoje bendruomeninė organizacija vykdo veiklą. Protokolinį sprendimą apie į Sueigą deleguojamą atstovą (jo kontaktinę informaciją) bendruomeninės organizacijos pirmininkas turėtų teikti seniūnaitijos, kurios teritorijoje organizacija vykdo veiklą, seniūnaičiui. 
Nevyriausybinių organizacijų ir tradicinių religinių bendruomenių atstovai Sueigoje, kurios teritorijoje vykdo savo veiklą, gali dalyvauti patariamojo balso teise. 
Pirmus Sueigų posėdžius numatoma kviesti 2017 m. liepos 18 d. Informacija apie  pirmojo posėdžio tikslų laiką ir vietą bus teikiama Šventosios seniūnijoje, tel. (8 460) 45 004  arba Savivaldybės administracijos Socialinės rūpybos skyriuje, tel. (8 460) 48 716.

Palangos miesto seniūnaičių kontaktiniai duomenys:

Seniūnaitijos pavadinimas

Vardas, pavardė

Kontaktinė informacija

Nemirsetos seniūnaitija

Laimutis Kondratas

8 687 95297

[email protected]

Palangos seniūnaitija

Vidmantas Mitkus

8 616 15113

[email protected]

Vilmiškės seniūnaitija

Jonas Jukna

8 601 41080

8 670 14199

Virbališkės–Medvalakio seniūnaitija

Kęstutus Macijauskas

8 601 00617

[email protected]

Būtingės seniūnaitija

Vytautas Kryževičius

8 686 55484

Monciškių seniūnaitija

Olga Dejienė

8 676 06542

[email protected]

Šventosios seniūnaitija

Oksana Skripnikienė

8 687 51828

[email protected]

Kilus klausimų prašome rašyti el. paštu arba skambinti Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus paskirtiems atsakingiems asmenims už priemonės „Bendruomeninės veiklos stiprinimas savivaldybėse“ įgyvendinimą Palangos miesto savivaldybėje:

Laurai Stančiauskaitei tel. (8 460) 48 716, el. p.: [email protected]
Jūratei Macienei tel. (8 460) 48 710, el. p.: [email protected]

kitos naujienos

Nevyriausybiniųorganizacijųirbendruomenėsveiklosstiprinimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936