M. Mikutavičius apie karjerą: „Labiausiai pavykę mano rašiniai – seksas bibliotekoje"

Paskutinę birželio mėnesio dieną prie Švietimo ir mokslo ministerijos vyko jau trečiasis jaunimui skirtas susitikimų ciklas „ŠMM pokalbiai po atviru dangumi“. Šį kartą savo mokyklos ir studijų dienų prisiminimais dalinosi žurnalistas, atlikėjas ir laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius.

Žinomas pramogų pasaulio žmogus pasakojo apie savo rūpesčius ir džiaugsmus, kuriuos patyrė vaikystėje – mokykloje ir studijų laikais. Be to, atskleidė kaip įgytos žinios mokykloje ir universitete jam padėjo siekti sėkmingos karjeros.

„Tikslieji mokslai man niekada nesisekė gerai. Laikui bėgant aš apsispendžiau, kad gyvenime man neprireiks fizikos, algebros, geometrijos ir chemijos. Todėl prisidariau sau labai daug problemų. Nepaisant to, man puikiai sekėsi kiti mokslai – istorija, lietuvių kalba, užsienio kalbos, geografija“,– minėjo susitikimo svečias.

Panašu, kad Marijono Mikutavičiaus likimas jau mokyklos suole dėliojo brėžinius, kad ateityje jam teks dirbti pramogų pasaulyje. „Tuo metu, kai visi klasėje spręsdavo nuobodžius fizikos uždavinius, aš su fizikos mokytoja ir klasės auklėtoja planuodavau ekskursijų ir išvykų maršrutą, derindavau transporto klausimus“,– pasakojo Marijonas.

M. Mikutavičius apie karjerą: „Labiausiai pavykę mano rašiniai – seksas bibliotekoje", nuotrauka-1

Žinomas žmogus, baigęs mokyklą, ilgai dvejojo, kur toliau tęsti karjerą, nes domino viskas, išskyrus tikslieji mokslai. Kita vertus, jis suprato, kad be šių mokslų Mindaugo tilto pastatyti neįmanoma. Taigi, teko galvoti, kur galima save realizuoti humanitarinių mokslų srityje.

„Lietuvių filologijos studijuoti nesirinkau, nes ten juk stoja tik merginos ir tai nėra vyriška profesija. Todėl beliko stoti į žurnalistiką. Negaliu teigti, kad pasirinkau šią sritį, nes labai mėgau žurnalistiką, tiesiog reikėjo kažkur stoti“,– atviravo pašnekovas.

M. Mikutavičius apie karjerą: „Labiausiai pavykę mano rašiniai – seksas bibliotekoje", nuotrauka-2

Šiandien drąsus ir savimi pasitikintis Marijonas - toks nebuvo studijų laikais. Gal dėl to jis ir pasirinko žurnalistikos specializaciją, kurioje reikėjo gilintis į spaudos žurnalisto darbą.

Dar studijų laikais jis užsiiminėjo spaudos darbais. Dirbo žurnale „Jaunimo gretos“ – labai populiarus leidinys buvo sovietiniais laikais. Maža to, ta pati įmonė, kuri leido žurnalą „Jaunimo gretos“, buvo atsakinga ir už kitą produktą, kuris gyvuoja iki dabar – žurnalas „Tik vyrams“. „Rašiau ne tik į intelektines naujienas reprezentuojantį žurnalą „Jaunimo gretos“, bet kūriau sekso istorijas žurnalui „Tik vyrams“.

M. Mikutavičius apie karjerą: „Labiausiai pavykę mano rašiniai – seksas bibliotekoje", nuotrauka-3

„Pavyzdžiui, labiausia pavykę mano rašiniai – seksas bibliotekoje, seksas lifte. Tiesa, aš ne tik rašydavau šios tematika tekstus, bet ir atsakinėdavau į susirūpinusių skaitytojų klausimus“, – žurnalistinės veiklos prisiminimais dalinosi vyras.

Vėliau atlikėjas suprato, kad tik iš tokio darbo nebus įmanoma išgyventi. Todėl atėjo laikas ieškoti geresnių pasiūlymų.

„Po kurio laiko supratau, kad noriu rimtesnio darbo, todėl atsisprendžiau pabandyti nueiti į „Lietuvos ryto“ redakciją. Po darbo pokalbio sulaukiau tradicinės frazės – paskambinsime Jums po mėnesio. Žinoma, po mėnesio jokio skambučio nebuvo. Galiausiai susiklostė taip, kad televizijoje dirbantis kolega man pasiūlė padirbėti, nes atsilaisvino vieta“, – kalbėjo Marijonas.

„Liūdna, kad pripažintas žurnalistas esi tik tada, kai tave parodo per televiziją, iki to tu esi niekam nereikalingas“, – sakė trečiojo susitikimo svečias.

Šiuo metu Marijonas, labiau žinomas kaip krepšinio himno autorius, dėl muziko karjeros turi būti dėkingas savo tėčiui, kadangi muzika jo gyvenime atsirado tik tėvo dėka.

„Puikiai atsimenu, kai aš mokiausi antroje klasėje, man buvo aštuoneri metai. Kartą kaime sėdėjau su tėčiu po obelimi ir jis man pranešė, kad užrašė mane į Balio Dvarionio muzikos mokyklą. Šiandien atsimenu, kaip aš tą pačią minutę apsiverkiau. Tiesa, dabar kartais gaila, kad neatlaikiau futbolo ir fortepijono pamokų. Galiausiai, pasirinkau tik futbolą“, – pasakojo televizijos veidas.

M. Mikutavičiaus pridūrė, kad sutinka su mintimi, jog geriau niekada neskubėti atmesti galimybės mokytis, nes žinių ant pečių nešioti nereikia.

Svečias pasidalino savo nuomone, ką mano apie vaikų skatinimą ieškoti savęs. „Žinoma, dabar populiaru po mokyklos niekur nestoti, o tyrinėti savo asmenybę, vykti savanoriauti, keliauti po pasaulį. Tiesą sakant, nežinau ką patarti – skubėti ar ne – nes pažįstu tokių žmonių, kuriems jau penkiasdešimt, o jie vis dar gyvena pas tėvus ir ieško savęs“.

Niekas negalėtų patikėti, kad Marijonas kadaise mokykloje buvo tikras neklaužada ir mėgdavo krėsti išdaigas. „Nepaisant to, baigiant mokyklą mano tėvams buvo įteikta padėka už puikiai išauklėtą vaiką“, – sakė pašnekovas.

Naujienų portalas vilniuje.info primena, kad pirmasis atvirų pokalbių susitikimas vyko su komiku Olegu Šurajevu. Praėjusią savaitę savo mokyklos ir studijų prisiminimais dalinosi prekės ženklo „Atsikeli ir varai“ savininkė, dizainerė Aušra Šeduikytė.

kultūra renginys Švietimoirmoksloministerija pokalbiai mokyklairstudijos MarijonasMikutavičius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929