Švenčiama žvejų diena

pixabay.com nuotr.
pixabay.com nuotr.

Šiandien, birželio 27-ąją dieną, nuo 1985-ųjų metų švenčiama Tarptautinė žvejų diena. Žvejyba - ne tik pramoga, bet ir vienas iš pagrindinių amatų nuo seno. Parengėme pagrindinius žingsnius, kuriais dažniausiai vadovaujasi visi žvejybos entuziastai.

1 žingsnis: Žvejybos masalas

Dažniausiai žvejybos profesionalai teigia, kad populiariausias masalas - baltas su juoda nugarėle guminukas. 

2 žingsnis: Žvejas žvejui nelygu

Šiuo teiginiu norima pasakyti, kad norint būti žveju neužtenka tik puikiai išmanyti šios pramogos techniką. Kadangi ne ką mažiau svarbu noras ir užsispyrimas imtis šios veiklos.

3 žingsnis: Žuvys negeba jausti skausmo.

Nepaisant to, jos turi puikų streso pojūtį. Kartais nutinka taip, kad žuvis, siekdama išlikti gyva, dažnai greičiau pati save pražudo. Tiesa, dabar propaguojamas ir kitoks žvejojimas: ,,pagavai – paleisk“. Akivaizdu, kad jei žuvis išeikvoja daug energijos, mažai vilties, jog paleista ji sugebės rasti jėgų ilgai išgyventi.

4 žingsnis: Žvejybai tinkantis oras

Ne vienerius metus žvejojantys žmonės sako, kad optimaliausias oras tokiai pramogai yra apsiniaukusi ir vėjuota diena. Žinoma, vienas kitas debesėlis žvejybos nepamaišo, bet jie negali visiškai užtemdyti saulės spindulių. Tiesa, kartais žvejyba sėkmingesnė pučiant rytų vėjui.

ekologija žvejyba žuvys patarimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938