Šventinis savaitgalis gamtoje – ko svarbu nepamiršti?

Šventinis savaitgalis gamtoje – ko svarbu nepamiršti?

Joninių savaitgalis – metas, kai didžioji dalis žmonių vakarus leidžia su draugais gamtoje. Vieni, ieško komfortiško, todėl renkasi viešbučius. Kiti, nori pamėgti nuo šventinio šurmulio, todėl planuoja keliones į užsienį. Treti, trumpiausią metų naktį švenčia su draugais gamtoje. Būtent pastarieji iš anksto turi susidėlioti svarbiausių daiktų planą, kurių būtina nepamiršti iškylaujant gamtoje.

Daiktų TOP 10 Jonines švenčiant gamtoje:

1 dalykas – maistas. Akivaizdu, kad su draugų kompanija svarbu bendravimas ir gera nuotaika, bet gamtoje grynas oras išnaudoja daug žmogaus energijos, kurią papildyti įmanoma tik apsirūpinus maistu.

2 dalykas – miegmaišis. Žinoma, miegoti nėra esminis prioritetas iškylaujant su draugais. Kita vertus, poilsis reikalingas, norint sukaupti jėgų ir pratęsti pramogas su smagia kompanija kitą dieną. Be to, orų sąlygos nėra suplanuojamos, todėl šiltas miegmaišis kelionėje – tikrai pravers šaltą vasaros naktį. Gera žinia, kad šiais laikais, miegmaišių pasirinkimo asortimentas - itin gausus.

3 dalykas – palapinė. Kartais pravartu turėti ir nešiojamą namą – palapinę. Be abejo, patogu miegoti ir automobilyje, bet patogus miegas palapinėje leis pasijausti tarsi miegotumėte namuose. Maža to, esant itin kaitriai dienai – galima pasislėpti nuo saulės.

4 dalykas – vanduo. Kasdien sveikatos specialistai rekomenduoja išgerti bent 2 litrus vandens. Kadangi vanduo - gyvybiškai reikalingas žmogaus organizmui, juk dėl vandens trūkumo nustotume funkcionuoti. Gamtoje vanduo taip pat reikalingas ir norint išsivirti šiltos arbatos arba pasigaminti sriubai ant laužo. Žinoma, esant itin ekstremalioms sąlygoms galima naudoti upės ar ežero vandenį.

5 dalykas – vaistinėlė. Išvykstant į gamtą neįmanoma žinoti, kas gali atsitikti. Todėl sveikatos specialistai siūlo pasiimti svarbiausius nelaimės atvejais reikalingus daiktus: pleistrą, bintą, dezinfekavimo skystį, antiseptinį kremą, kremą nuo nudegimų, skausmą malšinančių ir kitokių reikalingų vaistų.

6 dalykas – žibintuvėlis. Tai ypač svarbus daiktas, kurį turizmo ekspertai rekomenduoja turėti kiekvienam keliautojui. Naudingas daiktas, kuris ypač pasitarnaus mėgstantiems pasivaikščioti naktį ir ieškant paparčio žiedo.

7 dalykas – peilis. Tai reikalingas įrankis gamtoje. Norint kokybiškai supjaustyti mėsą arba daržoves – aštrus peilis kelis kartus geresnis pasirinkimas nei ilgos kančios bandant pasiekti norimą rezultatą su vienkartiniu peiliuku.

8 dalykas – drabužiai. Tikėtis, kad visada bus tik puikus oras yra naivu. Nors išvažiuojate su saule, o oro temperatūra rodo daugiau nei dvidešimt laipsnių – vakare tikrai norisi šilto megztinio, o sijoną pakeisti ilgomis kelnėmis. Maža to, vakare atgyja ir pavakaroti kartu nori ir gamtoje esantys vabzdžiai, pavyzdžiui, vieni įkyriausių - uodai. Taigi, jei nenori per anksti baigti Joninių vakaronės – pasirūpinti tinkama apranga.

9 dalykas – nešiojama lempa. Šis daiktas gali būti naudingas romantikos mėgėjams. Jeigu nesinori miego, o dangus nusėtas žvaigždėmis, galite nešiojamą lempą įsmeigti į žemę, pasitiesti pledą ir mėgautis pasakišku dangaus paveikslu.

10 dalykas – nešiojama viryklė. Gamtoje tikrai vertingas daiktas. Kadangi jos lengvos nešiotis, o naudoją tą patį kurą kaip ir nešiojamos lempos, todėl nėra itin brangios. Šis daiktas tinka, jei norite pasigaminti maisto, kol dar neturite susikūrę Joninių laužo.

Naujienų portalas vilniuje.info linki visiems stebuklingos ir smagios paparčio žiedo ieškojimo nakties.

ekologija gamta iškyla Joninės daiktai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933