Minimali alga iki 500 eurų nekils

BNS nuotr.
BNS nuotr.

Dar prieš rinkimus į Seimą spartų algų augimą žadėję valdantieji, patekę į valdžią, pažadais nebesišvaisto. Premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, minimali mėnesio alga ateityje turėtų būti didinama, tačiau pastarosios augimas iki 500 eurų - nėra realus.

„Įsigaliojus naujam Darbo kodeksui, bus suformuota nauja Trišalė taryba ir pirmas žingsnis, kalbant apie minimalaus atlyginimo didinimą, yra ten. Aš tikrai palaikyčiau tokių diskusijų pradžią. Nenorėčiau įvardinti 500 eurų ribą, bet tai siečiau tiek su ekonomikos augimu, tiek su darbo užmokesčio pokyčiais rinkoje, nes mes negalime sudaryti tokių sąlygų ir nevertinti kvalifikuotą darbą dirbančių atlyginimo augimo, aklai kelti minimalią algą, sulyginti nekvalifikuotą darbą dirbančius asmenis su darbuotojais, kuriems darbą atlikti reikalinga kompetencija ir išsilavinimas“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Premjeras atsisakė įvardinti konkrečią sumą, kuri bus siūloma svarstant minimalų darbo užmokestį, tačiau akcentavo, kad tai nebus 500 eurų.

Profesinių sąjungų siūlymą minimalią algą didinti nuo 380 iki 500 eurų Trišalė taryba ketina svarstyti vasaros pabaigoje. Šį klausimą profesinės sąjungos siūlė antradienį vykusiame Trišalės tarybos posėdyje, tačiau sprendimas nebuvo priimtas.

Minimali alga iki 500 eurų nekils, nuotrauka-1
Minimali alga valdžia
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929