Kultūros paveldo departamentas kviečia bendradarbiauti rengiant mototurizmo ralį

Siekdami geriau pažinti savo kraštą, jo kultūrą ir paveldą motociklų vairuotojai ir entuziastai jau nuo 2011 m. organizuoja kultūrinį pažintinį renginį po Lietuvą „Mototurizmo ralis“. Nuo 2014 m. šią iniciatyvą remia ir Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos (toliau – Departamentas) rekomenduodamas išskirtinius kultūros paveldo objektus už kurių aplankymą yra įsteigti specialūs prizai.

Departamentas džiaugiasi iniciatyva, kuri patrauklia forma sukuria dar vieną neeilinę progą aplankyti kultūros paveldo objektus įtraukiant jaunus, aktyvius žmones bei prisidedant prie žmonių pilietinės sąmonės ugdymo ir savo tapatybės suvokimo.

Departamentas kviečia Lietuvos regionų atstovus bendradarbiauti rengiant kultūrinį pažintinį renginį „Mototurizmo ralis“ ir taip prisidėti prie Lietuvos kultūros paveldo aktualizavimo, pažinimo ir sklaidos, taip pat išnaudoti galimybę gaivinti, parodyti ir skleisti turtingą bei turiningą regionų bendruomenių kultūrinį gyvenimą, didinti regionų tarpusavio integraciją, prisidėti kuriant pridėtinę vertę vietos ekonomikai, socialinei ir kultūrinei plėtrai, gerinti viešąją nuomonę apie vietos bendruomenes ir jų veiklą.

Daugiau apie „Mototurizmo ralį“ galima sužinoti interneto svetainėje www.mototourism-rally.lt , o dėl konkrečių bendradarbiavimo galimybių susisiekti su renginio organizatoriais el. paštu info@mototourism-ral ly.lt .

Kitos šio skyriaus naujienos.

Palangos miesto savivaldybė
palanga ralis mototurizmas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929