Lietuvių kilmės JAV rašytoja R. Šepetys – apdovanota literatūros premija

kultura.lrytas.lt nuotr.
kultura.lrytas.lt nuotr.

Puikios naujienos knygų naujienų sekėjams. Lietuvių kilmės JAV rašytojai Rūtai Šepetys įteiktas garbingas apdovanojimas. Rašytoja gavo Jungtinės Karalystės literatūros premiją už literatūrą vaikams ir jaunimui. Tokį įvertinimą rašytoja Rūta Šepetys gavo už naujausią savo darbą – 2016-ais metais debiutavusį romaną – „Druska jūrai“.

Maža to, dienraštis „New York Times“ šią knygą paskelbė geriausiu bestseleriu. Romane „Druska jūrai“ rašoma apie jaunų žmonių – lietuvės, lenkės ir dviejų vokiečių – likimą 1945-ųjų metų žiemą ir bandymus pabėgti nuo puolančios sovietų agresijos. Knyga buvo išversta ir į lietuvių kalbą.

Pasak rašytojos, „Šis apdovanojimas patvirtina, kad personažai ir jų istorija statistiką paverčia žmogiška. Tyrinėdami šią paslėptą, asmenišką istoriją mes mokomės ir įgyjame pilnesnį kontekstą, geresnį mus supančio pasaulio supratimą“, – sako R.Šepetys.

Pati autorė išgarsėjo išleidusi istorinį romaną „Tarp pilkų debesų“, pasakojantį apie lietuvių tremtį į Sibirą Antrojo pasaulinio karo metais.

Norintiems įsigyti knygą - „Druska jūrai“ - pridedame nuorodą

Lietuvių kilmės JAV rašytoja R. Šepetys – apdovanota literatūros premija, nuotrauka-1
kultūra knyga premija literatūra RūtaŠepetys
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936