Kūno šveitikliai, kuriuos galite pasigaminti namuose

Kūno šveitikliai, kuriuos galite pasigaminti namuose

Norėdamos pamaitinti ir „prikelti“ odą naujam gyvenimui merginos ir moterys ieško brangaus šveitiklio. Tačiau dermatologai rekomenduoja kartais odos atnaujinimo priemones pasigaminti pačioms. Šį kartą atrinkome šešis šveitiklius, kuriuos paprasta pasigaminti namų sąlygomis.

1 šveitiklis – saldus medus

Medus tinka visų tipų odai bei turi antibakterinių savybių. Maža to, medus drėkiną išsausėjusią odą, sustabdo senėjimo procesą.

Ko reikės? 3–4 šaukštelių medaus, 1,23 ml alyvuogių aliejaus, 1 puodelio avižinių dribsnių, 2 šaukštelių citrinų žievelių.

Kaip paruošti? Medų sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Po to gautą masę supilkite į avižinius dribsnius. Tada įberkite citrinų žievelių ir vėl viską sumaišykite. Tepkite ant kūno ir įvertinkite!

2 šveitiklis – kava

Kavos tirščiai nuvalo nereikalingas ir negyvas odos ląsteles bei suaktyvina kraujotaką ir atgaivina odą.

Ko reikės? 4–5 šaukštelių kavos tirščių, 1, 23 ml puodelio alyvuogių aliejaus, 2-3 lašų mėgstamo eterinio aliejaus gaivesniam kvapui išgauti.

Kaip paruošti? Į kavos tirščius supilkite alyvuogių aliejų. Tada įlašinkite eterinio aliejaus. Galiausiai, visą paruoštą masę – gerai išmaišykite. Rekomenduojama išbandyti ryte norint greičiau pabusti!

3 šveitiklis – citrina

Citrina skatina odos atsinaujinimą. Šveitiklis, pagamintas iš citrinos ypač tinka spuoguotai odai atgaivinti.

Ko reikės? 1 puodelio jūros druskos, 1, 23 ml puodelio alyvuogių aliejaus (galite naudoti ir migdolų, kokosų ar kitą), 0,5 ml šaukštelio citrinos sulčių arba citrinų žievelių.

Kaip paruošti? Jūros druską sumaišykite su pasirinktu aliejumi. Po to supilkite citrinos sulčių arba žievelių. Tada gautą masę supilkite į norimą indą ir sumaišykite. Specialistai rekomenduoja citrinos šveitiklį naudoti 1–2 kartus per savaitę. Atjauninkite odą vasarai su gaivinančius citrinos šveitiklius!

4 šveitiklis – cukrus ir aliejus

Cukrus kokybiškai nušveičia negyvąsias odos ląsteles, o kokosų aliejus - puikiai pamaitina ir pagyvina odą.

Ko reikės? 4–5 šaukštų rudojo cukraus, pusės puodelio ištirpinto kokosų aliejaus, šaukštelio mėgstamo eterinio aliejaus.

Kaip paruošti? Visus recepte paminėtus produktus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišę tepkite ant kūno.

5 šveitiklis – bananas

Bananuose gausu vitamino E, kuris švelnina ir glotnina odą. Be to, bananai yra puiki profilaktikos priemonė vyresnio amžiaus moterims kovojant su raukšlėmis. Bananų šveitiklis – didina odos stangrumą.

Ko reikės? 1 prinokusio banano, 3 šaukštų cukraus (stambiomis granulėmis), 1, 23 ml šaukštelio vanilės esencijos.

Kaip paruošti? Bananą nuplaukite ir nulupkite. Po to sudėkite į dubenėlį su kitais produktais. Galiausiai, viską sutrinkite. Pasigaminta mase masažuokite kūną keletą minučių, tada nuplaukite šiltu vandeniu. Tiesa, jei norite atgaivinti veido odą, pakanka tik sutrinto banano. Tačiau nepamirškite, kad zonos aplink akis tepti negalima.

6 šveitiklis – avižiniai dribsniai

Tai gausus mineralų ir vitaminų mišinys. Dribsniuose yra vitaminų B1, B2, PP, C, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies). Todėl toks šveitiklis pagerina odos struktūrą. Dermatologai siūlo šiuo šveitikliu šveisti ne tik kūną, veidą, bet ir rankas.

Ko reikės? 4–5 šaukštų avižinių dribsnių, kelių šaukštų kefyro ar natūralaus jogurto, šaukštelio rupios druskos, šlakelio augalinio aliejaus.

Kaip paruošti? Pirmiausia, avižinius dribsnius sumaišykite su kefyru ar natūraliu jogurtu, tada įberkite druskos. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Galiausiai, visą gautą masę – maišykite, kol gausite kremo tirštumo konsistenciją.

ekologija grožis šveitiklis citrina kava bananas medus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937