Liudui Mažyliui įteikta premija

BNS nuotr.
BNS nuotr.

Vakar, birželio 12-ąją dieną, Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui ir Vasario 16-osios aktą Vokietijos archyve suradusiam Liudui Mažyliui buvo įteiktas svarbus įvertinimas. Tai Lietuvos pažangos premija, kurios dydis siekia net 10 tūkst. eurų.

Iškilmingame renginyje sostinėje dalyvavo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei Lietuvos mokslų akademijos (LMA) prezidentas, profesorius Valdemaras Razumas.

Švietimo ir mokslo ministrė sakė: „Tai dar vienas įrodymas, kad mokslinių tyrimų finansavimas yra prioritetinė sritis, kuri teikia naudą ne tik tyrėjams, tačiau ir plačiajai visuomenei.“

Dėl tokios premijos buvo pradėta diskutuoti, kai VDU politologijos profesorius L.Mažylis Berlyno diplomatiniame archyve rado Vasario 16-osios nutarimą lietuvių ir vokiečių kalbomis su 20 signatarų parašais.

Profesorius neketina sustoti tyrinėti. Naujausi jo planai - išnagrinėti dar vieną aktualią temą: „Lietuvos valstybės kūrimas ir pripažinimas 1917-1918 metais“.

visuomenė premijos apdovanojimai LiudasMažylis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936