Stulbinantis VU ir VGTU šuolis geriausių pasaulio universitetų reitinguose

BNS nuotr.
BNS nuotr.

Geros žinios Vilniaus universiteto (VU) ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentams. Pasauliniame reitinge „QS World University Rankings 2018“ minėtosios aukštosios mokyklos pateko į itin garbingas vietas.

Šiais metas VU - tarp geriausiųjų 410-ties pasaulinio lygio aukštųjų mokyklų. Akivaizdu, kad šis universitetas, palyginus su praėjusiais metais, stipriai pagerino savo kokybę, nes prieš metus QS reitinge buvo tik tarp 481-490 geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų.

VU rektorius Artūras Žukauskas teigė: „Kartu tai ženklas, kad aukštojo mokslo reformos kontekste privalome ieškoti sprendimų, kurie dar labiau sustiprintų mūsų stiprybes, ir pagaliau pradėtume kalbėti apie lyderystę ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.“

Reikia pasidžiaugti, kad dar vienas sostinės universitetas taip pat pagerino savo kokybę. Vilniaus Gedimino technikos universitetas pakilo iki 551-600 vietos. VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas džiaugiasi, jog pavyko pralenkti apie 100-150 aukštųjų mokyklų.

Neblogus rezultatus pasauliniame QS reitinge demonstruoja ir Kauno universitetai. Kauno technologijos bei Vytauto Didžiojo universitetai šiuo metu yra tarp 701-750 ir 801-1000 geriausiųjų aukštųjų mokyklų.

Pasaulinis QS universitetų reitingavimas vyksta įvertinus jų akademinę reputaciją, pripažinimą tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį padaliniuose, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių.

Stulbinantis VU ir VGTU šuolis geriausių pasaulio universitetų reitinguose, nuotrauka-1
BNS
visuomenė universitetas reitingas pasaulinis VU VGTU KTU VDU
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939