Makiažo taisyklės vasarai pagal Justiną Gafaro

Makiažo specialistė Justina Gafaro. (Asmeninio archyvo nuotr.)
Makiažo specialistė Justina Gafaro. (Asmeninio archyvo nuotr.)

Įsibėgėjus vasaros sezonui, artėja daug, nepriekaištingos išvaizdos reikalaujančių renginių. Apie naujausias makiažo madas sutiko papasakoti makiažo specialistė Justina Gafarovaitė – Rašimienė, dažanti garsias pramogų pasaulio žvaigždes. Maža to, pašnekovė sostinės centre turi įkūrusi net dvi makiažo ir grožio studijas, pavadinimu „GAFARO“.

-Kas yra makiažas – dirbtinumas ar tikrovė? Kodėl?

-Negalėčiau makiažo pavadinti dirbtinumu. Kodėl tuomet meno kūrinių nevadiname dirbtinumu? Tai yra žmogaus ekspresija. Makiažu moteris išreiškia save, savo stilių, net nuotaiką. Tad makiažą labiausiai mėgstu vadinti savęs išreiškimu ar tiesiog stiliaus dalimi.

-Kam moterims reikalingas makiažas?

-Pastebėjau, kad dauguma žmonių, tuo tarpu ir aš, makiažu pradeda domėtis tuomet, kai turi odos problemų, kurias norisi paslėpti. Paauglystėje, kaip ir dauguma vaikų, turėjau keletą odos išbėrimų, kurie pasitikėjimo savimi tikrai nesuteikė. Pajutau, kad tam tikri minusai (pvz. spuogeliai) atitolina mane nuo bendravimo ir aktyvaus dalyvavimo socialinėje veikloje. Tad pradėjau ieškoti, kas padės tuos minusus paslėpti. Atradus makiažo priemones, pasirodo, ne tik paslėpiau minusus, bet ir išryškinau savo privalumus. Taip pasinėrus į kosmetikos pasaulį pradedi atrasti spalvas bei jų derinius, o makiažas pamažu tampa ne tik minusų trintukas, bet ir gražiausių bruožų išryškintojas. Taigi apibendrinus galiu pasakyti, kad makiažas moterims reikalingas paslėpti minusus, išryškinti bruožus ir, galiausiai, pagyvinti stilių.

-Ko, kaip makiažo specialistė, galėtumėte palinkėti moterims, kurios be makiažo neįsivaizduoja dienos?

-Nieko palinkėti nenorėčiau, o tiesiog pasveikinčiau tokias moteris, sakydama: „Valio“. Reiškia, jos turi savo stiliaus akcentą, kurį myli ir jį „nešioji“. Tai tas pats, kaip moteris, be galo dievinanti aukštakulnius, neįsivaizduotų be jų nė dienos.

-Ar moterims reikalingos sveikos dienos be makiažo? Kodėl?

-Net ir lengvas kremas su atspalviu gali palaipsniui užkimšti poras, tačiau viskas priklauso nuo makiažo nuvalymo rutinos vakare. Dar svarbiau už makiažą yra veido odos prausimas prieš miegą. Odos problemos dažniausiai kyla tuomet, kai nėra rūpestingai nuvaloma oda. Aš pati mėgstu dienas be makiažo, dažniausiai, tiesiog pasidarau pasilepinimo sau dieną, kuomet odą puoselėju kaukėmis ir kitomis SPA procedūromis.

-Kokias spalvas rinktis šią vasarą, norint išryškinti akis?

-Pastebėjau, kad šiais metais visi kosmetikos gamintojai ypač skirtingai pristato makiažo tendencijas. Vienas populiariausių makiažo gamintojų „MAC COSMETICS“ siūlo rinktis skirtingus atspalvius akims išryškinti. Tačiau būtent vasarai „MAC“ siūlo tapti klasikine vasaros deive – nuostabiomis bronzinėmis spalvomis išryškinus viršutinį voką, o apatinę blakstienų liniją vos paspalvinusi turkio atspalvio šešėliu, tapsi „Bronzed goddes“ (liet. Bronzos karalienė). Apskritai, vasarą visuomet madingas bronzos ir turkio spalvų derinys. Kadangi prie šių spalvų taip ypač išryškėja įdegis.

-Kaip siūlytumėte derinti spalvotus pieštukus akims – prie drabužių ar akių spalvos? Kodėl?

-Tikrai prie akių spalvos. Man, asmeniškai, atrodo didelė klaida, kai žydraakė pasiryškina akis žydru pieštuku. Taip ji neišryškina savo akių spalvos, o ją dar labiau užgožia intensyvesniu pieštuko atspalviu. Taip dažnai makiažas gali atrodyti pigiai. Žydroms ir mėlynoms akims be galo tinka rudi ir bronzos atspalviai, tada akys atrodys kaip gili žydra jūra. Mėlyni pieštuko atspalviai tobulai išryškina rudas akis. Tai suteikia dar daugiau egzotikos. Žalių akių paslaptingumą labiausiai atskleidžia visi šaltai rausvi ir violetiniai atspalviai.

-Ar tinka kasdien rinktis spalvotą tušą, pavyzdžiui, mėlyną vietoj tradicinio - juodo? Kodėl?

-Žinoma, kad taip. Viskas priklauso nuo bendros stiliaus visumos. Aišku, neįsivaizduoju klasiką mėgstančios teisininkės su žydru blakstienų tušu, tačiau menininkė ar tiesiog laisvesnio stiliaus persona galėtų drąsiai ryškinti blakstienas įvairesnėmis spalvomis.

-Kokia spalva rekomenduotumėte pakeisti raudoną lūpdažį?

-Mėgstančioms ryškumą yra be galo nuostabus ryškus lūpdažis, kuris yra pusiau rožinis ir pusiau persikinis. Tai ryškus lūpdažis, beveik kaip raudonas, tačiau jo atspalvis yra labai vasariškai gaivus. Tokį parduotuvėse pakankamai sunku rasti, bet aš šią spalvą randu tokiuose prekės ženkluose kaip „CAILYN“, „MAC COSMETICS“, „URBAN DECAY“.

-Kokią pudrą rinktis vasaros sezonui? Kodėl?

-Vasarai labiausiai rekomenduoju kremus su atspalviu. Juk šiuo sezonu oda dažniausiai būna lygesnė, įdegusi, tad nereikia jos užgožti sunkiais makiažo pagrindais. Pati vasarą ypač mėgstu lengvus „cushion“ makiažo pagrindus kempinėlėje.

-Ar sutinkate, kad tvarkingi antakiai – prilygsta pusei makiažo? Kodėl? Kokios antakių mados šią vasarą?

-Antakiai išties labai paryškina veidą. Jei nenori ar neturi laiko dažyti akių, pasidažyk antakius ir atrodysi ne tik labai tvarkingai, bet ir seksualiai. Niekuomet nepatariu vaikytis antakių madų, nes kiekvienam veidui tinka tik labai specifinė forma ir spalva. Tiesiog svarbu neperspausti, antakių priekio nedažyti ryškiai, kad žvilgsnis neatrodytu piktas. O antakio vidurį ir galūnėlę jau galima paryškinti ryškiau – toks antakių dažymo būdas - ypač populiarus.

visuomenė grožis mada vasara makiažas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936