Irena Zentalytė-Brazaitienė, užsiimanti žaliavalgystės verslu, šią mitybą atrado, kai reikėjo susitvarkyti pašlijusią sveikatą. Šiuo metu žaliavalgystės paslaptimis moteris dalijasi per „Gerų naujienų TV“, kur rodoma autorinė Irenos laida „Žalias skonis“. Keletu receptų ji sutiko pasidalinti ir su mumis.
Sveikuoliški kokteiliai pagal I.Zentalytę-Brazaitienę

Dilgėlių ir kriaušių kokteilis
Reikės:
- dviejų saujų dilgėlių viršūnėlių
- didelės sunokusios kriaušės
- mėtų (poros šakelių)
- baltojo gysločio žiedų luobelių
Kaip pasigaminti? Vienoje stiklinėje vandens užmerkite arbatinį šaukštelį žiedų luobelių. Po pusvalandžio stiklinės turinį supilkite į kokteilių plaktuvą. Tada sudėkite dilgėles, mėtų šakeles ir viską išplakite. Sudėkite smulkintą kriaušę ir dar kartą viską suplakite. Mėgaukitės sveikuolišku kokteiliu!
Pienių žiedų kokteilis
Reikės:
- saujos pienių žiedų
- mėtų (vienos šakelės)
- pusės citrinos sulčių
- 0,5 arb. šaukšt. ciberžolės miltelių
- 2 apelsinų arba bananų (jeigu mėgstate saldžiai, galite naudoti datules)
Kaip pasigaminti? Surinktus žiedus reikėtų pamerkti į sūrų vandenį, o palaikius jame apie 15 minučių, gerai perplauti po šaltu vandeniu. Tada visus ingridientus sudėti į plaktuvą.
Kas kokteilių gamyboje - svarbiausia?
„Be galo svarbus - eiliškumas. Todėl, pirmiausia, reikėtų suplakti produktus, kurie turi daug ląstelienos, paskui dėti minkštesnius, o pabaigoje - pačius minksčiausius augalus“, – pataria žinovė.